Kábítószer

2017.09.14. 08:00

Füves cigi az iskola udvarán

Általános iskolába vitt marihuánás cigarettát egy diák; kábítószerek eladásából akart pénzhez jutni egy fiatal férfi. Mindkettőjük ellen vádat emeltek nemrég.

Arany Gábor

Zalaegerszegi S. Roland 2016 április 29-ét megelőzően a megyeszékhelyen több alkalommal és rendszeresen adott el ismerőseinek kábítószert. A vádiratba foglalt történet szerint 2014-től speedet és marihuánát kínált hat vevőjének több mint 30 alkalommal, esetenként 2500 forintot kérve egy-egy adagért.

A kábítószer-kereskedést tavaly április 29-ig folytatta, aznap este az Alsóerdei úton az egyik áruház parkolójában találkozott egyik rendszeres vevőjével, akinek pszichoaktív anyag tartalmú gombát akart eladni. A rendőrjárőr azonban felfigyelt rájuk.

Az igazoltatáskor lefoglalták S. Rolandtól a szárított gombát. Mint kiderült, a férfi az ismeretlen körülmények között megszerzett kábítószert a továbbértékesítésig zalaegerszegi lakásában, illetve a gépkocsijában tárolta.

A házkutatáskor a rendőrök amfetamint, marihuánát, pszichoaktív anyagot tartalmazó gombát, kábítószeres bélyegeket, valamint az amfetamin hígításához használatos koffeint, a kiadagoláshoz villámzáras tasakokat és két digitális mérleget is találtak. A laboratóriumi vizsgálat megállapítása szerint mindezek mellett a férfi maga is fogyasztott kábítószert.

A megyei főügyészség sajtószóvivője, dr. Pirger Csaba közölte: a férfi ellen kábítószer-kereskedelem bűntette miatt emelt vádat az egerszegi járási és nyomozó ügyészség.

Szintén az egerszegi ügyészség emelt vádat kábítószer kereskedelme és birtoklása miatt az ellen a fiatalkorú fiú ellen, aki diáktársainak kínált marihuánás cigarettát.

A kamasz a csapi általános iskola 9. osztályos bentlakásos tanulója, tavaly október 3-án az intézmény udvarán kínálta meg négy társát az általa sodrott és elmondása szerint kábítószert is tartalmazó cigarettával. Erre az egyik pedagógus felfigyelt, szólt az igazgatónak és értesítették a rendőrséget. A diáktól több gramm barna színű növényi törmeléket foglaltak le, amiben a szakértő kimutatta a marihuánára jellemző kannabinoid vegyületeket.

Mint kiderült, a fiú a közös cigarettázás után az egyik lánynak papírzsebkendőbe becsomagolva adott át a növényi törmelékből is azzal, hogy azt majd később együtt elszívják. A fiúnál szakértő cannabis fogyasztását mutatta ki, míg társainál a vizsgálat ezt nem igazolta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!