Betörésekből próbált meg pénzt szerezni

2018.09.22. 12:00

Falképet, pálinkát és füllyukasztó pisztolyt is lopott egy zalai férfi

Félmillió forintot maghaladó kárt okozott az a férfi, aki betörésekből próbált jövedelemre szert tenni Zalaszentgróton és környékén.

Arany Gábor

Ezeket az eszközöket használta a cselekményekhez Fotó: rendőrség

A nemrég vádiratba foglalt történet szerint a vagyon elleni bűncselekmények miatt korábban már többször elítélt, legutolsó büntetéséből 2017 augusztusában szabadult és feltételesen szabadlábon lévő 50 éves zalaszentgróti férfi munkahely, rendszeres jövedelem híján betörésekkel próbálta magát eltartani.

Ez év február első napjaiban a Zalaszentgrót melletti Aranyodi-hegyen portyázott. Az első pincéből, ahová a bejárati ajtó befeszítésével jutott be, fakéregre faragott, festett falképet lopott el. A következő helyről vodkát és pálinkát s néhány hangszórót vitt magával. Ezek értéke alig haladta meg a 11 ezer forintot, ám az öt ponton záródó műanyag bejárati ajtót nyomta be, és ezzel 190 ezer forint kárt okozott.

Ezeket az eszközöket használta a cselekményekhez Fotó: rendőrség

A férfi február utolsó hetében a kisváros központjában próbálkozott. Három nap alatt három helyre, manikűröshöz, kozmetikai és fodrászüzletbe tört be az ajtók befeszítésével, és összeszedett mindent, amit értékesíthetőnek vélt. Csipeszeket, ollókat, reszelőket, nagy mennyiségben krémeket vitt magával, de még füllyukasztó pisztolyt és több csomag biztosítótűt is. A harmadik helyen, egy fodrászüzletben már összepakolta a zsákmányt, hajszárítókat, hajvágókat és egy összecsukható masszírozóágyat, amikor a rendőrjárőrök megzavarták, ezért az ablakon kiugorva elmenekült. Nem sokkal később elfogták. A megyei főügyészség sajtószóvivője, dr. Pirger Csaba közölte: a keszthelyi ügyészség a férfi ellen lopás bűntette miatt emelt vádat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában