Elfogták

2018.04.23. 07:00

Elhajtott a gyenesdiási baleset után az ittas svájci férfi

Ittasan két autóval is karambolozott, majd elhajtott az a svájci állampolgárságú férfi, akit végül a rendőrök fogtak el.

Arany Gábor

A főkapitányság beszámolója szerint a baleset pénteken késő délután történt Gyenesdiáson, a Kossuth Lajos utca és a Mandulás utca kereszteződésében. Itt Cadillac típusú jármű sofőrje Suzuki gépkocsinak ütközött, majd odébb az út szélén parkoló Volkswagennek is nekiütközött. A Cadillac sofőrje ezt követően megállás és segítségnyújtás nélkül elhajtott.

A balesetben a Suzukit vezető 77 éves sármelléki férfi nyolc napon túl gyógyuló, súlyos sérülést szenvedett. A rendőrök a beszerzett adatok alapján azonosították a baleset feltételezett okozóját, akinek az autója a karambolok miatt a közelben üzemképtelenné vált. Az intézkedéskor felmerült a gyanú, hogy a Cadillacet vezető 69 éves svájci állampolgárságú férfi alkoholt fogyasztott mielőtt volán mögé ült, ezt az alkalmazott alkoholszonda alá is támasztotta.

Az egyenruhások a külföldi sofőrt további mintavételre előállították a keszthelyi rendőrkapitányságra, és gyanúsítottként hallgatták ki segítségnyújtás elmulasztása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt. A 69 éves férfit ezt követően bűnügyi őrizetbe vették.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában