A legmagasabb készültséget rendelték el

2018.07.10. 07:05

Tűz volt az egerszegi finomító területén

Július 9-én este technológiai meghibásodás következtében gyulladt meg a bitumen egy nyolcvan köbméteres tartályban egy zalaegerszegi üzem területén.

Arany Gábor

Fotó: Arany Gábor

Zalaegerszeg Bitumenes tartályból kiömlő anyag miatt keletkezett tűz hétfőn este kilenc óra után Zalaegerszegen a MOL Zalai Finomító területén működő vállalkozásnál.Információnk szerint technológiai hiba miatt egy 80 köbméteres bitumenes tartályból folyt ki az anyag, amitől a tartály szigetelése meggyulladt. A létesítményi tűzoltók porral oltóval gyorsan elfojtották a lángokat, de a tűz keletkezési helye miatt elrendelt ötös kiemelt riasztásnak megfelelően a megyeszékhelyi tűzoltók mellett több településről érkeztek a beavatkozó egységek. Cseresznyés Dániel, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője elmondta, hogy a hivatásos tűzoltók megkezdték a tartály visszahűtését, és a veszély megszűntével rövid időn belül a riasztás fokozatát visszaminősítették. Az eset miatt nem sérült meg senki, az esetleges anyagi kárról nem sikerült információt kapni.

Fotósunk képei a helyszínről:

Fotó: Pezzetta/Zalai Hírlap
Fotó: Arany Gábor

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában