Üzemanyagot vásárolt

2018.05.26. 12:00

Csalással vádolják a sofőrt

Több száz liter üzemanyagot vásárolt saját célra a céges üzemanyagkártyával az a fiatal férfi, aki ellen a napokban emeltek vádat.

Arany Gábor

A 35 éves férfi kisebb megszakítással 2015 áprilisától 2017. augusztus végéig gépkocsivezetőként dolgozott egy fuvarozócégnél. A munkához használt Volvo nyerges vontatót rendszámhoz kötött PIN-kódos üzemanyagkártyával tankolhatta fel, amelyet 2017. július 18-án vett át. A vásárolt üzemanyagot nem kellett kifizetnie, hanem az árát az eladó cég utólag számlázta ki a cégnek. A sofőr 2017. augusztus 22-én este Szlovéniában közel 500 liter üzemanyagot vásárolt, majd három napra rá szintén egy szlovén településen további 440 litert tankolt, de nem a Volvo teherautóba. Az ily módon megszerzett gázolajat saját célra hasznosította, augusztus 28-án pedig felmondott a cégnél. Miután kiderült a csalárd vásárlás, a sofőr kifizette volt munkáltatójának az üzemanyag árát, közel 315 ezer forintot.

A férfi visszaélt azzal a lehetőséggel is, hogy munkáltatója üzleti kapcsolatban állt egy soltvadkerti székhelyű, kamionalkatrészek és -tartozékok értékesítésével foglalkozó vállalkozással, amelynek kanizsai üzletében fizetés nélkül vásárolhattak a sofőrök. A gépkocsivezetőnek szállítólevéllel átadták a kért árukat, és ezekről havonta számláztak a fuvarozócégnek. A 35 éves férfi a felmondása után, szeptember elején két alkalommal is megjelent az üzletben, és rakományrögzítőt, akkumulátort, biztosítékkészletet vett át, öszszesen 160 ezer forint értékben. Elhallgatta, hogy már nem dolgozik a fuvarozócégnél, ráadásul a szállítólevélre nem a saját nevét írta, és rendszámként is olyan teherautóét tüntette fel, amely már nem volt a munkáltatója használatában.

A megyei főügyészség helyettes sajtószóvivője, dr. Jánky Judit tájékoztatása szerint a férfi ellen információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás, folytatólagosan elkövetett csalás, valamint hamis magánokirat felhasználása miatt emelt vádat az egerszegi járási ügyészség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában