A kertjében termesztette

2018.09.19. 07:00

Citromfűvel próbálta elnyomni a marihuána illatát egy nő Keszthelyen

Citromfű között kannabiszt termesztett az az osztrák nő, aki ellen nemrég vádat emeltek.

Arany Gábor

A megyei főügyészség tájékoztatása szerint a Magyarországon élő 57 éves osztrák nő 2017. július 30-át megelőzően egy keszthelyi ház udvarán és a telekkel egybenyíló másik területen 3 méter hosszú és 0,5-1 méter széles sávban citromfüvet termesztett, hogy a gyógynövény a közéjük ültetett kendernövény határozott, erős illatát elnyomja.

A nő rendszeresen gondozta a növényeket. Tavaly július 30-án a rendőrségi szemle alkalmával a két ingatlanon 34 élő kannabisz növényt találtak, a kamrában pedig egy szárításra felakasztott növénytövet foglaltak le. A szakértői vizsgálat kimutatta, hogy növényi anyagok a kannabiszra jellemző kannabinoid vegyületeket – köztük delta- 9-THC-t – tartalmaznak, ez pedig kábítószernek minősül. A mérési eredmények alapján a szakértői vizsgálat megállapította, hogy a növényi anyagokban lévő totál-THC együttes mennyisége 0,59 gramm, ami nem éri el a csekély mennyiség felső határát – annak 9,8 százaléka.

A főügyészség sajtószóvivője, dr. Pirger Csaba közölte, hogy az osztrák nő ellen a Keszthelyi Ügyészség kábítószer birtoklás bűntette miatt emelt vádat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!