megrázták az egész országot

2019.03.12. 13:00

Mutatjuk az elmúlt évek legszörnyűbb zalai gyilkosságait

Sajnos a tragédiák megyénket sem kerülték el. Az elmúlt években több olyan borzalmas esemény is történt, amely nemcsak a helyieket, de egész Magyarországot lázban tartotta.

zaol.hu

A rendőrök keresik B. Júlia testét 2015 áprilisában Fotó: Katona Tibor

Ahogy arról korábban beszámoltunk múlt hét csütörtökön kezdődött meg annak a rezi férfinek a büntetőpere, akit tizenegy év után fogtak el, miután megölte és elásta saját unokahúgát. A férfinek korábban szexuális kapcsolata is volt a 2008-ban elhunyt lánnyal, akinek egy vita hevében tekert zsinórt a nyakára. B. János István a kilencvenes években már ült emberölésért.

A most 49 éves férfi esete nem egyedülálló, több hasonló gyilkosság is történt megyénkben az elmúlt években. Az ügy apropóján gyűjtöttük össze ezeket.

Agyonverte majd a sínekre fektette a fiatal prostituáltat

2007 július 27-én délután egy 18 éves nőt gázolt el a Budapest és Nagykanizsa között közlekedő személyvonat Nagyrécsén, még a vasútállomás előtt. Később derült ki, hogy a nyírvasvári nő egy prostituált, s feltehetőleg már halott volt, mikor a sínekre került.

Az ügyben emberölés gyanújával indult nyomozás, a tettest, az akkor 28 éves nagykanizsai S. Tibort Olaszországban kapták el. A férfi azt vallotta, hogy egy átbulizott éjszaka és délelőtt után egy ismerősével közösen vették fel P. Tündét a 7-es főút nagyrécsei szakaszánál. Állítása szerint, ismerőse kiszállt a lánnyal, majd hamarosan arra lett figyelmes, hogy a prostituált az autóhoz közel fekszik vérbe fagyva. Ismerőse halálosan megfenyegette, ezért segített a holttestet az érkező vonat elé fektetni.

A szakértők megcáfolták S. Tibor vallomását, a nyomok ugyanis arra utaltak, hogy a lányt a sínhez vonszolták, amire nem lett volna szükség, ha ketten csinálják. Mint kiderült, a férfi egy 30 dekás, 32 centi hosszúságú kerékanya-kulccsal verte szét a nő fejét, a gyilkosság után pedig hiába takarította ki autóját, a holttest szagát még napokig érezni lehetett. A legnagyobb döbbenet azonban az, hogy a férfit egyáltalán nem viselte meg tette, s azért utazott Olaszországba, mert rájött, hogy keresik a rendőrök. Az ügy részleteiről a zaol.hu is többször beszámolt ITT és ITT.

Huszonöt késszúrással gyilkolta meg tizenéves volt párját egy főiskolás

2015 április 11-én egész Magyarországot sokkolta a hír, miszerint egy főiskolás fiatal megölte 18 éves exbarátnőjét, az eset után pedig balesetet szenvedett.

Az érettségi előtt álló, zalaegerszegi B. Júliát volt szerelme hívta a Parkerdőbe beszélgetni, ám az ártatlannak tűnő találkának tragikus vége lett. A pár még 2014 júniusában szeretett egymásba, a tanúk szerint egy teljesen átlagos diákszerelem volt az övék, s annak ellenére, hogy többször is szakítottak, a végén mindig kibékültek. Az akkor 21 éves B. Barnabás sosem volt erőszakos, jó családból származott és egy budapesti főiskolán tanult. Állítólag kapcsolatuk azért ért véget 2015 januárjában, mert a fiú túl ragaszkodó volt, s a távolság sem tett jót szerelmüknek.

A rendőrök keresik B. Júlia testét 2015 áprilisában Fotó: Katona Tibor

A fiatalok később is váltottak egymással üzeneteket, és a tragikus napon B. Júlia úgy gondolta, ideje végleg lezárni a kettejük között folyó se-veled-se nélküled kapcsolatot. B. Barnabás nem erre számított, hiszen azért hívta a lányt a Parkerdőbe, hogy kibéküljön vele, ám amikor volt szerelme szembesítette a tényekkel, valami elpattant benne. Először megütötte, majd a földön fojtogatta, végül egy nagyjából 2,5 centis pengéjű késével 25-ször tarkón szúrta. A rendőrség akkori információi szerint a lány már az ütések során végzetes sérüléseket szenvedett. B. Barnabás menekülőre fogta, autójával elindult Budapest felé. Egyik barátjának telefonon be is vallotta tettét, majd Sármellék közelében a 76-os úton balesetet szenvedett.

A fiatal nem szenvedett súlyos sérüléseket, a bíróság elsőfokon 20 év börtönbüntetéssel sújtotta 2016-ban, amelyet egy évvel később 18 évre enyhítettek.

Fényes nappal késeltek meg egy nőt Nagykanizsán

A kanizsai Csányi László utcában 2017 szeptemberében késeltek meg egy 44 éves nőt. A tettes saját élettársa volt.

Meglehetősen viharos volt a kapcsolata a nagykanizsai N. Tibornak és párjának. Szerelmük még 2014-ben indult, rengetegszer szakítottak és a hangos veszekedések is mindennaposak voltak közöttük. Egy időben Ausztriában is éltek, de ott sem változtak a dolgok. A gyilkosság előtt egy évvel költöztek vissza Magyarországra. A nő végleg szakítani akart, ezért külön is költözött N. Tibortól, aki ebbe nem volt hajlandó beletörődni, ráadásul attól félt, hogy párja a feltételezett alvilági ismeretségeit felhasználva árthat neki és az ő korábbi kapcsolatából származó gyermekeinek – ez vezetett a tragédiához.

A rendőrök a gyilkosság helyszínén Fotó: Szakony Attila/Zalai Hírlap

Szeptember 7-én a nő üzenetet küldött N. Tibornak, hogy vigye el a nála maradt holmijait, így megbeszéltek egy találkozót. Az asszony autóval ment a találkára, ki sem szállt a kocsiból, már veszekedni kezdtek. A férfi rángatni kezdte a nőt, akit amikor segítségért kiáltott kétszer fejbe vágta egy vasdarabbal. N. Tibor azt hitte párja meghalt, ezért bement a házba és egy 19 centis pengéjű kést vett magához. Mikor visszatért észre vette, hogy az asszony él, így összeszurkálta és elvágta a nyakát. A mentőket a szomszéd hívta ki.

A férfi később a kiérkezett rendőröknek öngyilkossággal fenyegetőzött, meg is vágta a karját, ám percek alatt elfogták és intézkedtek orvosi ellátásáról. A szakértő szerint N. Tibor elmebetegségben szenvedett. Az esetről ITT és ITT számoltunk be.

A fenti esetek megyénkben szerencsére nagyon ritkák, így elmondható, hogy viszonylag békés, biztonságos megye a miénk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában