A 19. fuvarnál buktak le

2023.11.20. 08:14

Utánfutón kialakított rejtekhelyen fuvarozták a külföldieket

Műanyaglambériákkal, üveggyapot bálákkal álcázott üregben bújtatták el utasaikat az embercsempészek.

Arany Gábor

Hat személy fért el az üregben

Fotó: Ügyészség

Több sikeres szállítás után lebuktak, ügyükben nemrég született vádirat. Ennek részletei dr. Németh Eszter, a megyei főügyészség sajtószóvivő-helyettese ismertette. Eszerint a büntetőeljárásban másodrendű vádlott, 61 éves pakisztáni férfi egy ismeretlenül maradt társával, valamint az elsőrendű vádlott, 55 éves román férfival 2023. május 10. és augusztus 17. között 18 alkalommal pénzért, alkalmanként hat, az Európai Unióba beutazásra és benntartózkodásra engedéllyel nem rendelkező személyt Romániából átszállított  hazánkon keresztül Szlovéniába. Ehhez a pakisztáni férfi vállalkozásának tulajdonában levő személygépkocsikat és utánfutót használták. Utóbbin a szállítmányként felrakodott lambéria és üveggyapot között kialakított rejtekhelyen bújtatták el az utasokat, amiért a pakisztáni férfi legalább 110 ezer, míg társa 4 ezer eurót kapott

A korábbihoz hasonló fuvarra indultak 2023. augusztus 21-én Romániából, ugyanis Temesváron megegyeztek hat, magát pakisztáninak valló személlyel, hogy őket Magyarországon keresztül Olaszországba szállítják, amiért fejenként 1000 eurót kértek. A pénzt a szállítás sikeres lebonyolítása után Pakisztánból utaltak volna át az utasok rokonai a részükre. Temesváron a pakisztániak elbújtak az utánfutón, majd a rejtekhelyükre álcázásul körben műanyag lambériát, míg a tetejére 3 bála üveggyapotot pakoltak. A járműszerelvény sikeresen átlépte a román-magyar határt, ám augusztus 21-én éjszaka a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai a letenyei határátkelőhelynél ellenőrizték a szállítmányt, és megtalálták a csempészett embereket. Ezt követően a rendőrök segítségével elfogták a nyolc személyt, a gépkocsit és az utánfutót pedig lefoglalták.

A Nagykanizsai Járási Ügyészség a letartóztatott a pakisztáni és román férfival szemben embercsempészés bűntette miatt emelt vádat, amiben Magyarország területéről történő kiutasítás mellett börtönbüntetés kiszabását indítványozta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában