Kidőlt fák, felgyülemlett víz

2023.06.07. 09:30

Sok munkát adott a tűzoltóknak a rengeteg eső Zalában

A katasztrófavédelmi igazgatóság beszámolója szerint számos helyszínen akadt dolga a zalai hivatásos tűzoltóknak a keddi heves esőzés miatt.

Arany Gábor

Illusztráció

Forrás: Elekes Gergő

Fotó: ZH Archív

Kidőlt fa okozott forgalmi akadályt Nemesrádó külterületén, itt a keszthelyi hivatásos tűzoltók motoros láncfűrésszel avatkoztak be. Tízméteres fa dőlt az útra Zalaszentgrót térségében, a helyi önkormányzati tűzoltók motoros láncfűrész és kéziszerszámok segítségével szüntették meg a forgalmi akadályt. Áteresz eltömődése miatt nagy mennyiségű esővízzel telítődött egy árok, a felgyülemlett csapadék pedig egy garázst is veszélyeztetett Balatonberényben, a József Attila utcában. A vizet keszthelyi hivatásos tűzoltók kiszivattyúzták az árokból és a garázs elől, az átereszt pedig kitisztították. A gyalogosközlekedést veszélyeztette a kidőlt fa, ami aztán fennakadt a másik fán Hévízen, a Park utcában. A keszthelyi hivatásos, valamint a helyi és az alsópáhoki önkéntes tűzoltók motoros láncfűrésszel távolították el a forgalom biztonságát veszélyeztető növényeket. Nagypáliban nagy mennyiségű csapadék gyűlt össze a heves esőzés miatt igen rövid idő alatt egy Arany János utcai lakóház előtt, a víz a garázsba is betört. A zalaegerszegi hivatásos tűzoltók a vizet kiszivattyúzták. A 76-os főútra dőlt nagy méretű fa Alsónemesapáti térségében is. A zalaegerszegi hivatásos tűzoltók motoros láncfűrésszel szüntették meg a forgalmi akadályt. Zalaegerszegen kidőlt akácfa okozott forgalmai akadályt Zelefánál, a 7406-os úton. A városi hivatásos tűzoltók a fát az útról eltávolították.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában