Vádemelés

2023.06.01. 09:43

Olcsón vállaltak munkát az idős nőnél, százezreket loptak el tőle

A nemrég vádemelésig jutott történetről dr. Jánky Judit, a vármegyei főügyészség sajtószóvivője adott tájékoztatást.

Arany Gábor

Forrás: Illusztráció

E szerint négy román állampolgárságú, Budapesten és Gyömrőn élő fiatal férfi 2022 júniusában közösen, bérelt gépkocsival járta az országot és tetőfedő, bádogos munkát vállaltak el. A 27 éves – az ügyben elsőrendű vádlott – férfi intézte a pénzügyeket, finanszírozta a lakhatásukat, megélhetésüket. A kompánia 2022. június 17-én Búcsúszentlászlóra érkezett, ahol egy idős, egyedül élő nő házánál 15 ezer forintért elvállalták az ereszcsatorna szerelést. Az üzlet megköttetett, a férfiak szakszerűtlenül, de felszerelték az ereszcsatornát, majd amikor a munkát a nő ki akarta fizetni, behívta a konyhába a 27 éves férfit, aki meglátta, hogy megbízója a szobában tartja a megtakarított pénzét, ezért azt mondta neki, hogy mégis többet kér a munkáért. Miután a kérésének megfelelően fizetett a nő, a figyelmetlenségét és hiszékenységét kihasználva, többször megint pénzt kért el tőle, aztán távozott a házból. A 27 éves férfi az ily módon megszerzett 800 ezer forintot az autóban megszámolta, majd társainak elmondta, hogy több pénzt szerzett, mint ami járt volna, és a summán elosztoztak egymás között.

A Zalaegerszegi Járási Ügyészség 27 éves férfivel szemben kifosztás, társai ellen pénzmosás miatt emelt vádat, melyben felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta velük szemben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában