Előállították

2023.06.07. 12:44

Részeg sofőr ütött el egy 15 éves fiút Zalaegerszegen

A zalaegerszegi rendőrök előállították a 41 éves helyi sofőrt.

Zaol.hu

pexels.com

Egy 41 éves férfi közlekedett személyautójával 2023. június 6-án 14 óra 55 perckor Zalaegerszegen, a Kerámia utcában. A járművezető a Mártírok útja kereszteződéséhez érve figyelmen kívül hagyta az „Állj! Elsőbbségadás kötelező!” jelzőtábla utasítását, és elütött egy versenybiciklis 15 éves fiút. A baleset következtében a fiatal nyolc napon belül gyógyuló könnyű sérülést szenvedett.

A rendőrök alkoholszondát alkalmaztak a sofőrrel szemben, ami pozitív értéket mutatott, ezért előállították a kapitányságra, ahol ittas járművezetés vétség elkövetése miatt büntetőeljárást indítottak vele szemben.

A Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság kiemelten felhívja a gépjárművel közlekedők figyelmét a zéró toleranciára, mely az alkoholfogyasztás teljes tilalmát jelenti a gépjárművek vezetői részére.

Az ittas vezetés és a bódító szer hatása alatt történő járművezetés negatív hatással van a közlekedés biztonságára és a vezetés minőségére. Szeszes ital fogyasztás hatására növekszik az észlelési idő, tompulnak a reflexek. További jelentős kockázatot jelent, amikor az ittas vezetők a megengedett sebességet is túllépik, írja a police.hu.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában