Rendőrség

2023.06.09. 11:00

Gyógyszert a gyógyszertárból! Orvosságot csak az orvossal konzultálva!

ZH

Forrás: police.hu

Professzorok, orvosok, valamint ismert emberek nevével és arcképével visszaélve reklámoznak különböző internetes oldalak különböző gyógyhatású készítményeket. A napokban 22 tonna olyan terméket semmisített meg a rendőrség, melyek nem rendelkeztek forgalomba hozatali engedéllyel, sőt alkalmazhatóságuk sem volt igazolt, és fogyasztásuk akár egészségkárosodáshoz is vezethetett volna. A KR NNI-nél több ilyen ügyben folyik már büntetőeljárás fogyasztók megtévesztése és személyes adattal visszaélés miatt, írja a rendőrség a honlapján.

Még két évvel ezelőtt indult nyomozás a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) Kiberbűnözés Elleni Főosztályán különböző étrendkiegészítők és gyógyhatású készítmények internetes terjedésével kapcsolatban. A csodaszerként hirdetett termékeket ugyanis elismert és nagy szaktekintélyű professzorokkal, illetve neves szakemberekkel és orvosokkal reklámozták. Tették mindezt úgy, hogy az érintett személy hozzájárulását egyrészt nem kérték, másrészt a hirdetésekben valótlanságokat állítottak. A többségében közösségi oldalakon terjedő promóciókban egy idő után már megjelentek ismert emberek, celebek nevei és arcképei is. Olyanoké, akik a forgalmazóval semmilyen szerződéses viszonyban nem álltak, sőt magáról a termékről sem tudtak semmit. Nevüket, fotójukat úgy használták fel, hogy egyáltalán nem kértek rá engedélyt, és nem is egyeztettek velük.

További részletek és videó a police.hu-n.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában