60 km/h helyett...

2023.06.02. 13:46

107-tel hajtott a nagykapornaki kanyarban

60 helyett 107 km/órával közlekedett egy autós Nagykapornak térségében.

police.hu

Forrás: police.hu

A Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai 2023. május 28-án 13 óra 48 perckor a 76-os számú főúton bemértek egy járművezetőt, aki a megengedett 60 km/h helyett, 107-tel hajtott. Az egyenruhások a gépjármű üzembentartójára közigazgatási bírságot szabtak ki.

A sebességtúllépés mértékbe önmagában sajnos nem rendkívüli, azonban a helyszín annál inkább. A 76-os számú főút 42-43-as kilométerszelvénye között ugyanis a kétszer kétsávos meredek kanyarban 60 km/órás sebességcsökkentő táblák vannak kihelyezve mindkét irányból. Sajnos a gépjárművezetők nem veszik komolyan a sebességkorlátozást ezen a szakaszon, a tavalyi évben összesen 17, idén pedig már 4 közlekedési baleset történt csak ebben a kanyarban. A nagyobb bajt a legtöbb esetben a szalagkorlátok akadályozták meg, így a megcsúszó járművek nem találkoztak a szemből érkezővel, jobb esetben csak a járművek és a szalagkorlát sérültek. Volt olyan eset, hogy miután az összetört szalagkorlátokat helyreállították, másnap már újra összetörték. 

A tapasztalatok azt mutatják, hogy a járművezetők továbbra sem számolnak a gyorshajtás kimagasló baleseti kockázatával. A megengedett sebesség túllépése esetén sokszorosára nő a fékút, és a vezető nem ura többé a járművének. A gyorshajtó járművezetők felelőtlen magatartásukkal ráadásul nem csak a saját, de mások testi épségét is veszélyeztetik. A sebességellenőrzések célja éppen ezért elsősorban a közlekedési balesetek megelőzése, a jogsértő módon közlekedők kiszűrése a forgalomból a többi közlekedő védelme érdekében.

 A Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság óva inti a járművezetőket, és felhívja a közlekedők figyelmét, hogy a közúti közlekedési szabályokat mindig tartsák be! - írja a police.hu 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában