Évről évre fejlesztik a versenyszabályzatot

2023.05.25. 10:30

Ötödik alkalommal szervezték meg a Zala Tűzoltó Kupa versenysorozatot

Ötödik alkalommal szervezték meg az önkéntes egyesületek számára a Zala Tűzoltó Kupa versenysorozatát. A nyitófordulónak Lakhegy adott otthont, ahol három kategóriában mérték össze tudásukat a résztvevők.

Gyuricza Ferenc

A versenyzőknek 800 liter/perc teljesítményű kismotorfecskendő szerelését kellett elvégezniük

Fotó: Kovács Zoltán

A program kapcsán Kovács Zoltán, a versenysorozat egyik szervezője elmondta: évről évre mindig hoznak be újdonságokat, illetve fejlesztik a versenyszabályzatot annak érdekében, hogy valamennyi résztvevő egyenlő eséllyel indulhasson a megmérettetésen.  

– Bár a rendezvény elnevezése Zala Tűzoltó Kupa, ám ez elsősorban a hagyományok miatt van így, hiszen a versenysorozatunk nyitott, arra az ország bármely településéről várunk jelentkezőket – folytatta Kovács Zoltán. – Idén fő feladatnak egy 800 liter/perc teljesítményű kismotorfecskendő szerelését jelöltük ki, továbbá a pontosabb időmérés érdekében most debütált az új rajtelektronikai berendezésük is. Mindez azt jelenti, hogy a verseny alatt fotocella segítségével indítjuk el az órát, illetve a cél leküzdésével a csapatok önállóan állítják meg azt, az emberi tényező az időmérésből ezáltal kizárásra került.

A Zala Tűzoltó Kupa nyitófordulójában a férfi kategória versenyét az Alsópáhoki Önkéntes Tűzoltó Egyesület nyerte, a második helyen a lakhegyiek, a harmadikon a becsehelyiek végeztek. A női kategóriában szintén Alsópáhok nyert, az ifjúságiaknál pedig a lakhegyiek bizonyultak a legjobbnak, megelőzve Miháld csapatát. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!