Egy e-roller okozta a tragédiát

2023.05.06. 17:04

Eloltották a tüzet Zalaegerszegen, ahol lakókat is ki kellett menekíteni (videóval - frissítve)

Arany Gábor, Zaol.hu

Fotó: ZH

A megyeszékhelyen ég egy társasház a Holub utcában, erről küldött videót munkatársunk. A helyszínre ért Arany Gábor kollégánk is, aki megtudta, hogy a tűz keletkezési helye a Holub utca 16-18, ahol két lépcsőházi részt érintettek a lángok, a tetőszerkezet jelentős része teljesen megsemmisült. Rendőrök és tűzoltók 20 lakót menekítettek ki, közülük 6 fő füstmérgezést szenvedett, egy embert pedig mentő szállított kórházba. Az eset miatt körülbelül 16 lakás vált lakhatatlanná, az oltásban 30 tűzoltó vesz részt, 10 gépjárművel. 

Arany Gábornak sikerült beszélni az egyik lakóval: Borsos Csaba elmondta, hogy az egyik első szinti lakásban töltött elektromos roller gyulladt ki, a tüzet nem sikerült eloltani, s a lángok a szoba ablakán keresztül átterjedtek a déli homlokzatra. Ott a falszigetelésen felszaladtak a tetőig, ahol a két társasházi lépcsőház tetőszerkezete meggyulladt. A férfi a 4. szinti lakásban élt, a padlástér alatt közvetlenül, 31 éves lányát enyhe füstmérgezéssel vitték a mentők kórházba. A szél feltámadt, félő, hogy a tetőn átterjednek a lángok újabb lépcsőházra is. Jelenleg két magasból mentőről vízsugarakkal próbálják megakadályozni ezt. A tűzoltók segítségére lehet, hogy eleredt az eső. 

18.00. Friss információ, hogy oltásbiztonsági okokból a szomszédos lépcsőházakból is ki kellett költöztetni a lakókat. Az emberek elhelyezése folyamatban van. A helyszínre érkezett Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere és Gecse Péter alpolgármester, akik felajánlották az önkormányzat segítségét a lakhatás ideiglenes biztosításában azon lakók számára, akik ezt igénylik. A jelenlegi információk szerint 24 lakás vált lakhatatlanná, s 70 lakó egyelőre nem térhet vissza otthonába. 

Mint kiderült, a tűz az egyik földszinti lakó lakásában keletkezett, ahol valóban egy gyermek elektromos rollerét töltötték. Anya és gyermeke délután kirándulni szeretett volna, s ehhez elmentek boltba vásárolni, azonban közben a roller kigyulladt. Az otthon tartózkodó nagymama rögtön telefonált, hogy baj van, ám mire sikerült hazaérni a család másik két tagjának, már nem lehetett megfékezni a lángokat.

20.04. Az oltást a zalaegerszegi, a pacsai, a körmendi, a lenti hivatásos, a kemendollári önkéntes tűzoltók végezték, akik a Zala vármegyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett és egy zalaegerszegi vízszállító segítségével dolgoztak. A tűz a teljes tetőszerkezetet érintette, mintegy nyolcszáz négyzetméteren. Az egységek három víz- és két létrasugárral, egy vízágyúval oltották el a lángokat, és a rendőrséggel együttműködve körülbelül húsz főt menekítettek ki az épületből. Jelenleg utómunkálatok zajlanak a helyszínen.

 

 

Fotó: Arany Gábor
Fotó: Zaol.hu
Fotó: Arany Gábor
Fotó: Arany Gábor

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában