Még keresik az elkövetőt

2023.05.31. 17:11

Fényes nappal rabolta ki a postát

Fegyveres postarablás történt szerdán délelőtt Lendván, információink szerint egy sötét ruhába öltözött, fején csuklyát viselő személy pisztolynak látszó tárggyal kényszerítette a város központjában, a Ljudske Pravice téren található hivatal dolgozóit az épületben található készpénz átadására.

Gyuricza Ferenc

Fotó: ZH

A szlovén rendőrség tájékoztatója szerint a fegyveres rablásról szóló riasztás röviddel 10 óra után érkezett be a muraszombati operatív kommunikációs központba. A riasztott rendőri egységek a helyszínen azt állapították meg, hogy az ismeretlen elkövető – miután a páncélszekrényben tárolt készpénzt megkapta – gyalogosan hagyta el a helyszínt, vélhetően a Kranjec utcán keresztül. A rendőrségi tájékoztató arról nem szól, hogy mekkora összeget vitt magával, ám lendvai információnk szerint nyugdíjkifizetési nap lévén a szokottnál több pénz lehetett a postán. Hírforrásunk azt is elmondta: a határ közelsége miatt az sem elképzelhetetlen, hogy Magyarország felé menekült a tettes.  

A felfegyverkezett, ezért különösen veszélyesnek tartott elkövető kézre kerítése érdekében komoly erőket mozgósított a szlovén rendőrség, közlekedési útvonalakat zártak le, kutyás egységet vetettek be, illetve helikopterből is figyelik a térségben a mozgásokat, ám ismereteink szerint mindeddig eredménytelenül.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában