A bíróság döntött

2023.04.11. 12:15

Moldáv embercsempészeket ítéltek el gyorsított eljárásban

Gyorsított eljárásban, bíróság előállításban ítéltek el négy moldáv férfit, akik embereket csempésztek.

Arany Gábor

Illusztráció

Forrás: Pixabay.com

A kanizsai járásbíróságon 2-2 év börtönben letöltendő szabadságvesztést szabtak ki a fiatal – 23, 27, 31 és 34 éves – férfiakra, a büntetést végrehajtásában 4 év próbaidőre felfüggesztve, egyben 8 évre kitiltották őket Magyarország területéről.

Az előzményekhez tartozik, hogy a rendőrök április 4-én reggel 6 órakor az M7-es autópálya Letenye felé vezető oldalán, a sormási pihenőhelynél egy bolgár felségjelzésű Mercedes SUV személyautót akartak ellenőrizni, ám a sofőr a rendőri jelzésre nem állt meg, hanem nagy sebességgel elhajtott, próbált elmenekülni. Messze nem jutott, mert a gépkocsi bal hátsó gumiabroncsa defektet kapott.

Az emiatt megállni kényszerülő autó utasai közül többen elszaladtak. A rendőrök a helyszínen és a közelében öt, magukat Srí Lanka-inak valló férfit fogtak el. Ez követően két moldáv állampolgárságú embercsempészt is sikerült felkutatniuk. Ráadásul a rendőrök az M70-es autópálya csörnyeföldi pihenőjében további két moldáv férfi is elfogtak, ők másik személyautóval előfutóként biztosították a külföldieket szállító Mercedes gépkocsi útját.

Az országba a román-magyar határon át engedély nélkül, gyalogosan, illegálisan érkezett Srí Lanka-iakat átadták a román hatóságoknak.  A négy moldáv férfi ellen társtettesként elkövetett embercsempészés bűntette miatt emeltek vádat, és ítélték el őket jogerősen a bíróság elé állításban. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!