Bűnmegelőzési fórum

2023.04.19. 12:00

Közbiztonságról, internetes csalásokról és kemény drogokról esett szó

Bűnmegelőzési fórumot tartott kedden a Nagykanizsai Rendőrkapitányság a város és a környező kistelepülések polgármestereinek.

Pásztor András

Bali Miklós rendőr őrnagy (balról), Balogh László polgármester és Berke László kanizsai rendőrkapitány a bűnmegelőzési fórumon

Fotó: Szakony Attila

A programon elsőként Berke László rendőrkapitány ismertette a térség bűnügyi statisztikáit, kiemelve azt, hogy a kapitányság szolgálati területén kifejezetten jónak mondható a közbiztonság. Hogy ez a jövőben is így maradjon, az együttműködés fontosságára hívta fel a figyelmet a rendőrkapitány.

A fórum keretében szó esett többek között a kamerarendszerek kiépítéséről, bővítéséről, ezek az eszközök ugyanis nagy mértékben segítik a bűncselekmények felgöngyölítését.

A fórumon Bali Miklós rendőr őrnagy, a bűnmegelőzési csoport vezetője az egyre szaporodó, online térben elkövetett csalásokra hívta fel a polgármesterek figyelmét. Mint mondta: egyre több banki csalással, zsaroló e-maillel kapcsolatos bejelentést kapnak, melyek nagy része kellő bizalmatlansággal kivédhető lenne. Az őrnagy arra kérte a polgármestereket, hogy népszerűsítsék a www.kiberpajzs.hu weboldalt, ahol hasznos információkat találhat a lakosság az internetes csalások elkerüléséhez.

A fórumon szó esett még a droghelyzetről is, amivel kapcsolatban elmondható, hogy a kemény narkotikumok nem jellemzőek a térségben, ugyanakkor a magas látencia miatt nehéz pontos adatokat közölni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!