Vádemelés

2023.04.03. 08:01

Illegálisan bontott autót két férfi Pakodon

Engedély nélküli autóbontás miatt emeltek vádat két férfi ellen.

Arany Gábor

Forrás: pixabay.com

A vármegyei főügyészségi sajtószóvivő, dr. Pirger Csaba közlése szerint egy 50 éves pakodi férfi 2021 tavaszát megelőzően lakóhelyének udvarán forgalomból kivont gépkocsikat, kiselejtezett háztartási gépeket és vashulladékot halmozott fel, 47 éves helybeli társa pedig az üzemképtelen gépkocsikat darabjaira elbontotta. Az autók bontásából származó karosszéria elemeket, és egyéb gépkocsidarabokat pedig szintén az 50 éves férfi udvarán hagyták felhalmozva. Az ingatlanon tárolt megbontott gépkocsik, a hulladékká vált gépjármű, valamint a veszélyes anyagokat tartalmazó, kiselejtezett elektromos és elektronikus berendezések veszélyes hulladéknak minősülnek, amelyek tárolására, elhelyezésére és kezelésére a vádlottak engedéllyel nem rendelkeztek.
Az engedély nélkül végzett autóbontás veszélyes hulladék kezelésnek minősül, ami bűncselekmény. 
A Keszthelyi Járási Ügyészség hulladékgazdálkodás rendjének megsértése bűntette miatt emelt vádat a két férfival szemben, és büntetésként közérdekű munka kiszabását indítványozta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában