Jogerős ítélet

2023.04.27. 15:50

Illegális hulladéktárolásért pénzbüntetés

Több éven át tartott veszélyes hulladékokat az udvarán az a férfi, akit a kanizsai járásbíróság jogerősen pénzbüntetésre ítélt.

Arany Gábor

Az 1967-ben született zalakarosi férfi Alsóhegyi utcai ingatlana udvarán éveken keresztül tárolt különféle holmit - térkövet, betongerendákat, akkumulátorokat, gumiabroncsokat, PVC-csöveket, fa- és fémhulladékot. A férfi egy forgalomból kivont gépjárművet is beszerzett, hogy szétbontsa, majd alkatrészeit másik, szintén bontott állapotú, forgalomból kivont gépjárműbe szerelje. A roncs és a bontáskor kikerült összes anyag és alkatrész, illetve több, az udvaron tárolt tárgy – azbesztet tartalmazó építőanyag, hűtőszekrény – veszélyes hulladéknak minősül. Hulladékgazdálkodási tevékenység a hatóság által kiadott engedély, vagy nyilvántartásba vétel alapján végezhető, a férfi azonban ilyennel nem rendelkezett, így veszélyes hulladékra elkövetett hulladékgazdálkodás rendjének megsértése miatt indult ellene eljárás 2021. november végén.

Az egerszegi törvényszék közlése szerint a Nagykanizsai Járásbíróság a történteket elismerő, a bűnösségét beismerő és a tárgyaláshoz való jogáról lemondó vádlottat bűnösnek mondta ki hulladékgazdálkodás rendjének megsértése bűntettében. Ezért őt – az ügyészi indítvánnyal egyezően – 250.000 forint pénzbüntetésre ítélte. Az ítéletet a vádlott és védője, valamint az ügyész tudomásul vette, így az jogerős. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában