Vetélkedő

2023.04.14. 10:00

Idén is "Közlekedik a család" Zalában

Családok jelentkezését várja a Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság Baleset-megelőzési Bizottsága a közlekedésbiztonsági vetélkedő területi fordulójára!

police.hu

Idén is megrendezik a közlekedésbiztonsági vetélkedőt, képünkön Novák Patrik kerékpározik egy korábbi versenyen

Fotó: Pezzetta Umberto

Az ORFK – Országos Baleset-megelőzési Bizottsága 2023-ban is meghirdette a Közlekedik a család vetélkedősorozatot, amelynek célja, hogy felhívja a figyelmet a szülők példamutató közlekedésének fontosságára, a család nevelő hatásának erejére, így kialakítva a gyermekekben a megfontolt, körültekintő közlekedési magatartást – közölte a police.hu.

A Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság Baleset-megelőzési Bizottsága szervezésében a vármegyei területi fordulót 2023. június 10-én (szombaton) 9 óra és 14 óra között rendezik meg, amelynek helyszíne a SPIRIT AUTO Kft. Zalaegerszeg, Bozsoki út 1/D. szám alatti telephelye. A helyszínen a családok tesztlap kitöltésével, autós és kerékpáros ügyességi feladatokban, műszaki ismeretekben, elsősegélynyújtás terén és egyéb, a közlekedésbiztonsággal kapcsolatos feladatok elvégzésével mérhetik össze tudásukat.

Az egész napos rendezvényre a családok jelentkezhetnek elektronikus úton (https://www.kozlekedikacsalad.hu/helyszinek) vagy személyesen a vetélkedők napján. A nevezésre bármely magyarországi lakóhellyel rendelkező családnak lehetősége van, ha legalább az egyik szülő rendelkezik érvényes „B” kategóriás vezetői engedéllyel, továbbá 6 és 17 év közötti gyereket/gyerekeket nevelnek.

Az a család, amelyik a legsikeresebben szerepel a vármegyei versenyen, képviseli Zalát az országos döntőn, ahol a fődíj egy ŠKODA FABIA személygépkocsi.

Nemcsak a családokat, hanem a legeredményesebb oktatási intézményeket is díjazzák. Azok az iskolák, amelyek a vetélkedősorozaton a legtöbb családdal vesznek részt, az alábbiakat nyerhetik:

1. helyezett iskola 500 000 Ft értékű tan- és sportszert,
2. helyezett iskola 300 000 Ft értékű tan- és sportszert,
3. helyezett iskola 100 000 Ft értékű tan- és sportszert kap az igények figyelembevételével.

A versenyről bővebb tájékoztatást a www.kozlekedikacsalad.hu oldalon olvashatnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában