Büntetőeljárás

2023.03.11. 16:03

Tört-zúzott, verekedett, szándékosan parkoló autónak hajtott, letartóztatták az ámokfutót

A bíróság elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, aki tört-zúzott, verekedett, szándékosan parkoló autónak hajtott.

Arany Gábor

Forrás: police.hu

A büntetőeljárásról dr. Pirger Csaba, a főügyészség sajtószóvivője adott tájékoztatást. E szerint a Lentiben élő, 34 éves férfi korábbi nézeteltérése miatt kereste fel március 6-án délután a kisvárosban az inkubátorházat, hogy az ott működő egyik iroda bérlőjével beszéljen. Nem találta a férfit, emiatt dühbe jött, kiabálva szitkozódott, az irodában az asztalról lesöpörte az iratokat és egy monitort. Ez után szétrúgta a dohányzóasztalt, majd meglökte az alkalmazottat és megfenyegette: ne merje hívni a rendőrséget. Még aznap este súlyosan fenyegető üzeneteket küldött az általa kipécézett férfinak. Kedden reggel aztán újra megjelent az inkubátorháznál, megint fenyegetőzött, erőszakos fellépése miatt vele szemben rendőri intézkedést kértek.

Az egyenruhások előállították a kapitányságra a fiatal férfit, aki még intézkedés közben is folytatta a fenyegetőzését. Kihallgatását követően a kapitányságról távozva délután fél öt körül a Bottyán utcai edzőterménél kereste fel volt barátnőjét, hogy számon kérje, miért akar szakítani vele. A parttalanná váló vita lezárásaként a nő az utcán hagyta volt párját, visszament a terembe. A BMW 390 típusú gépkocsival érkező férfi ekkor autójával kétszer nekihajtott a nő által használt, de nem az ő tulajdonában lévő Volkswagen Passatnak és rátolta a terem előtti lépcsőre; a Passatban félmilliós kár keletkezett.

A történtek miatt negyedórával később a Passat tulajdonosa a Deák utcai lakásán kereste fel a rongálót, aki az Alfa Romeo típusú gépkocsival érkező férfihez téglával, baltával felszerelkezve ment ki az utcára. Nem sokat teketóriázott, az Alfa Romeo jobb oldali első ablakát téglával dobta be, a bal hátsót a baltával zúzta szét, és csak azért nem folytatta a rombolást, mert a házból kisiető anyja lefogta. Ekkor az autós jobbnak látta elhajtani, de a fiatal férfi még utánadobta a baltát, ami eltalálta az Alfa Romeo hátulját; az autóban 200 ezer forint kár keletkezett.

A dühöngő fiatal férfi ez után rögvest a lakásán tört rá a korábban az inkubátorházban hiába keresett férfira. Erőszakkal, az ajtót benyomva jutott be hozzá, azonnal rátámadt, verni kezdte. Ezt látva a lakás felújítása miatt ott tartózkodó egyik munkás próbálta eltolni a támadót, ám akkor ő is kapott az ütésekből. Végül a másik dolgozó segítségével teperték földre és tartották ott, és a ruhájába rejtett baltát is elvették tőle. A támadó még ez után is, a rendőrök kiérkezéséig folyamatosan, még megöléssel is fenyegette ellenfelét.

A történtek miatt a lenti járási ügyészség indítványozta a garázdasággal, magánlaksértéssel, testi sértéssel, zaklatással, rongálással gyanúsítható férfi letartóztatását. Egyebek mellett tekintettel arra, hogy megalapozottan feltehető a bűnismétlés, hiszen rövid időn belül sorozatosan követett el agresszív cselekményeket. Ebben sem az ellen folyamatban lévő büntetőeljárás, sem a gyanúsítotti kihallgatás nem tudta visszatartani.

Az ügyészség érveit elfogadva az egerszegi járásbíróság nyomozási bírója pénteken elrendelte a fiatal férfi letartóztatását.

Kapcsolódó cikkünk:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában