Bűnügy

2023.03.11. 17:13

Letartóztatták az embercsempészt

Ausztriában fogták el az a tunéziai férfit, aki ellen embercsempészés gyanúja miatt folyik büntetőeljárás hazánkban, az ügyészség indítványozta a letartóztatását.

Arany Gábor

Forrás: Illusztráció

A vármegyei főügyészségi sajtószóvivő, dr. Pirger Csaba közlése szerint a varsói lakóhelyű 44 éves férfi megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy 2020. június vége és 2020. szeptember közepe között együttműködve iraki társával rendszeresen megszervezte jelentős számú, az Európai Unióba beutazási és tartózkodási engedéllyel nem rendelkező személy számára a horvát-magyar államhatár átlépést a Mura folyón keresztül. A Magyarországra érkezőket Muraszemenye közelében rejtekhelyen helyezték el. Gondoskodtak élelmezésükről, majd csempésztársaival együttműködve a személyeket gépkocsikkal Szlovéniába, Ausztriába juttatták. Az embercsempészetben a tunéziai férfi megbízása alapján részt vett egy Budaörsön lakó arab férfi, aki élelmet szállított a csempészett embereknek, illetve mobiltelefonhoz SIM-kártyát biztosított a szállítóknak a kapcsolattartáshoz. A tunéziai férfi munkahellyel, megélhetést biztosító állandó jövedelemmel és lakhellyel hazánkban nem rendelkezik. Rendszeresen utazik az Európai Unió tagállamaiba, többek között Szlovéniába, Ausztriába, utóbbi helyen fogták el, és onnan adták át szerdán a magyar hatóságoknak.

A Nagykanizsai Járási Ügyészség indítványozta a férfi letartóztatását, mert alaposan lehet tartani attól, hogy szabadlábon hagyása esetén a hatóság elől megszökne vagy elrejtőzne.

Az indítványt az egerszegi járásbíróság nyomozási bírója megalapozottnak találta és pénteken elrendelte a férfi letartóztatását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!