Próbára bocsátották

2023.03.17. 15:01

Hamisított az örökségért a tabajdi nő, közokirat-hamisítás miatt emeltek vádat ellene

A járásbíróság tárgyalás mellőzésével jogerős büntetővégzéssel 1 év 6 hónap próbára bocsátotta közokirat-hamisítás miatt azt a nőt, aki ki akarta zárni elhunyt élettársa korábbi házasságaiból született gyermekeit az örökségből, adta hírül közleményben az egerszegi törvényszék.

Arany Gábor

Forrás: Illusztráció / Pexels

A Fejér vármegyei Tabajdon élő, 1985-ben született nő élettársa 2020. november 7-én elhunyt. A kapcsolatukból három gyermek született, míg az életközösségüket megelőzően a férfi két alkalommal volt nős, és ezekből öt gyermeke származott. Az özvegyen maradt élettárs három gyermeke törvényes képviselőjeként a hagyatéki eljárás megindításának alapjául szolgáló, 2021. június 21-én tett nyilatkozatában – bár tudomással bírt a párja öt gyermekéről és törvényes öröklési jogosultságról is – csupán saját gyermekeit tüntette fel az örökhagyó vér szerinti hozzátartozóiként. Ráadásul úgy nyilatkozott, hogy az örökhagyónak más örököse nincs. A nyilatkozat alapján 2021. július 7-én elkészült a hagyatéki leltár, ez került közjegyzőhöz, és a 2021. szeptember 20-án tartott hagyatéki tárgyalásra. Ezen a tabajdi nő kijelentette, miszerint gyermekein kívül más örökösről nincs tudomása. Ez alapján született a 2021. október 6-án jogerőre emelkedett hagyatékátadó végzés, amely a törvényes öröklésre jogosult személyek körét hiányosan jelölte meg, és a hagyatékot a három gyereknek mint örökösöknek adta át. Miután a nyilatkozat valótlan volta kiderült, a Keszthelyi Járási Ügyészség közokirathamisítás bűntette miatt emelt vádat a tabajdi nő ellen, ugyanis a hagyatékátadó végzés közokiratnak minősül, és ő közreműködött abban, hogy valótlan adatot, tényt foglaljanak közokiratba. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!