Végrehajtásában felfüggesztett fogházbüntetés

2023.03.09. 16:40

Halálra gázolta a teherautó mellett beszélgető férfit a 19 éves, zalaszentgróti sofőr

A megengedett sebességet jelentősen meghaladó tempóval vezetett és halálos baleset okozott az a fiatal férfi, akit emiatt a Keszthelyi Járásbíróságon a halálos közúti baleset gondatlan okozása miatt 1 év fogházbüntetésre ítéltek, ennek végrehajtását 4 év próbaidőre felfüggesztve.

Arany Gábor

Forrás: Illusztráció

A tragikus baleset 2021. szeptember 14-én délután egy óra előtt történt. Az akkor 19 éves zalaszentgróti fiatalember Volkswagen Golf személygépkocsijával Zalaszentgrót határában az Aranyodi úton Zalabér irányából Kehidakustány felé tartott, 148-152 km/óra sebességgel. Az Aranyodi út 64. számú ingatlanhoz érve a 60 km/órás sebességkorlátozást jelző tábla ellenére nem lassított, az enyhén balra ívelő kanyarban változatlan tempóval haladt, noha ott a biztonságos kanyarodáshoz a sebesség 99-115 km/óra lett volna, emiatt autójával a bal oldali forgalmi sávba kissé áttért. Eközben vette észre a szemből érkező, utánfutót vontató személyautót, és hogy előtte a jobb oldali forgalmi sáv szélére lehúzódva tehergépkocsi várakozik, aminek bal oldali első ajtajánál egy férfi áll, beszélget a sofőrrel. Az akadályokat látva a Golf sofőrje fékezett, balra kormányzott, az autója azonban sodródni kezdett és jobb hátuljával a tehergépkocsinak ütközött, a mellette álló férfit pedig elsodorta. Ez után a Golf nekiment a szemből érkező járműnek is. A baleset következtében az elsodort férfi a helyszínen meghalt. 

A csütörtökön tartott előkészítő ülésen a vádlott a bűnösségét beismerő és a tárgyaláshoz való jogáról lemondott. A szabadságvesztés kiszabása mellett a bíróság 4 évre eltiltotta a közúti járművezetéstől és elrendelte pártfogó felügyeletét is. Emellett kötelezte a férfit külön magatartási szabályként személyiségfejlesztő gyógykezelésen vagy tréningen való részvételre. Az ítéletet a vádlott és védője tudomásul vették, az ügyész fellebbezett, így az nem jogerős.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!