Megbírságolták

2023.03.23. 13:26

181 km/h-val szaladt bele a traffiba a 760-as főúton

police.hu

Forrás: police.hu

A Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai 2023. március 21-én 9 óra 56 perckor a 760-as számú főúton mértek be egy járművezetőt, aki a megengedett 90 km/h helyett, 181 km/h-val száguldott. Az egyenruhások a gépjármű üzembentartója részére közigazgatási bírságot szabtak ki.

A rendőrség nem győzi elégszer hangsúlyozni, hogy a gyorshajtás a közúti balesetek bekövetkezésének egyik legfőbb oka. Sebesség túllépése esetén sokszorosára nő a fékút, és a vezető nem ura többé a járművének. A gyorshajtó járművezető felelőtlen magatartásával ráadásul nem csak a saját, de mások testi épségét is veszélyezteti.

Az ellenőrzések célja elsősorban a közlekedési balesetek megelőzése, a jogsértő módon közlekedők forgalomból történő kiszűrése. A sebességmérés tapasztalatai azt mutatják, hogy a járművezetők továbbra sem számolnak a gyorshajtás kimagasló baleseti kockázatával.

A Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság óva inti a járművezetőket, és felhívja a közlekedők figyelmét, hogy a közúti közlekedési szabályokat mindig tartsák be! - Írja a police.hu.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!