Nem bírt magával az ex

2023.02.21. 19:06

Zavarelhárító munkatárssal védték meg a zaklatástól a buszsofőrt

Nem törődött bele a szakításba az elhagyott nő, megtámadta buszsofőrként dolgozó volt kedvesét, aki mellé emiatt úgynevezett zavarelhárító munkatársakat volt kénytelen alkalmazni a közlekedési cég.

Arany Gábor

Képünk illusztráció!

A nemrég vádiratba foglaltak szerint egy 1987-ben született petrikeresztúri nő és az autóbuszvezetőként dolgozó kedvese 2020 októberét megelőzően intim kapcsolatban álltak egymással, aminek a férfi vetett véget. A nő az ebből eredő konfliktusuk miatt 2020. október 5-én a volt kedvesét autóbuszvezetés közben arcon ütötte. Erre tekintettel a nőt a bíróság 2021. novemberében közfeladatot ellátó személy elleni erőszak és közúti közlekedés biztonsága elleni bűntett miatt 200 ezer forint pénzbüntetésre ítélte. Ez után a nő már a pénzbüntetés és a korábbi viszonyuk miatt is neheztelt a férfira, ezért 2021. november végétől 2022. augusztus közepéig a férfit az általa vezetett buszjáraton naponta provokálta. Munkáját próbálta ellehetetleníteni, kötözködött vele, szidalmazta és a sofőr feleségét is trágár kifejezésekkel illette. 

Ezzel a sofőrt a munkájában rendszeresen hátráltatta, igyekezett kellemetlenséget okozni neki. Például a buszt megdobálta, a jegyvásárlásnál szándékosan húzta az időt, a busz ajtajába állt, hogy megakadályozza az indulását. Közben a sofőrt szidalmazta, veszekedett vele, korábbi kapcsolatukat felemlegetve az utasok előtt rendkívül kellemetlen és megalázó helyzetbe hozva a férfit és családját. A fiatal nő többször utazási szándék nélkül is megjelent a buszon azért, hogy volt párját hátráltassa munkájában. Emellett számtalan esetben tett alaptalan bejelentéseket, panaszokat a sértett munkáltatójához, ezekben a sofőr munkáját kifogásolta, azért, hogy ezzel is kellemetlenséget okozzon neki. A buszvezető munkáltatója mindezekre tekintettel a a járatokon úgynevezett zavarelhárító munkatársakat volt kénytelen alkalmazni a buszjárat megfelelő közlekedése és a sofőr nyugalma érdekében. 

A vármegyei főügyészségi sajtószóvivő, dr. Pirger Csaba közlése szerint a nő ellen a Zalaegerszegi Járási Ügyészség zaklatás vétsége miatt emelt vádat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában