Napokon keresztül

2023.02.28. 17:07

Utazótáskában tartotta a kiskutyákat egy német nő, állatkínzásért felelhet

A Zalaegerszegi Járásbíróság ítéletet hirdetett annak a nőnek az ügyében, aki 18 kutyakölyköt három táskába zsúfolva szállított napokon keresztül Magyarországon.

Zalaegerszegi Törvényszék

Képünk illusztráció!

Forrás: Pexels

A bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlott 2020 júniusában 10 francia buldog kölyköt vásárolt egy férfitól, majd újabb 8-at egy ismeretlen eladótól. A német nő a – jellemzően 4-8 hetes – ebeket két 90x60x60 cm nagyságú és egy 80x50x50 cm nagyságú gyöngyvászon hordozótáskában tárolta és szállította Magyarország területén, s pár nappal a kutyák megvétele után – az állatokkal együtt – megszállt egy hévízi hotelben. Másnap a szálloda alkalmazottai észrevették, hogy távollétében a szobájában a kutyák részben szabadon, részben a fekáliával szennyezett utazótáskában tartózkodnak élelem és ivóvíz nélkül. Ezért a szálloda értesítette a hatóságot, melyet követően a kutyakölyköket egy állatorvos is megvizsgálta, s kiderült, mikrochippel és állategészségügyi okmányokkal nem rendelkeznek.

A Zalaegerszegi Járásbíróság a vádlottat – távollétében hozott ítéletében – bűnösnek mondta ki állatkínzás bűntettében. A büntetés kiszabásakor enyhítő körülményként értékelte a nő büntetlen előéletét, az időmúlást, míg súlyosító körülményként vette figyelembe az ebek számát. Emiatt a vádlottat 300.000 forint pénzbüntetésre ítélte.

Az ítéletet az ügyészség tudomásul vette, míg a vádlott védője elsősorban felmentésért, másodsorban enyhítésért fellebbezett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában