Eredményesen zárták szakképzésüket

2023.02.07. 17:10

Újonc tűzoltókat köszöntöttek a zalai igazgatóságon

Hat beosztott tűzoltóval bővült a Zala Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság állománya.

Katasztrófavédelem

Forrás: Katasztrófavédelem

Az újonnan csatlakozókat hétfőn délelőtt az igazgatóság zalaegerszegi székhelyén köszöntötték. Közülük öten a jövőben a Keszthelyi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságot, míg egy fő a Lenti Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságot erősíti majd.

A Katasztrófavédelmi Oktatási Központ által kibocsátott újoncok ünnepélyes keretek között tettek esküt február harmadikán Budapesten. A tűzoltó szakképzésben végzettek kibocsátó ünnepsége, és az NKE Rendészettudományi Kar Katasztrófavédelmi Intézet hallgatóinak tisztjelölti eskütétele a tanulmányok egy szakaszának lezárását, egyúttal a hivatásos lét első fejezetének kezdetét jelentette. 

Forrás: Katasztrófavédelem

Az újoncokat a Zala Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság nevében Takács Ottó Alajos tűzoltó ezredes köszöntötte. Az igazgató megköszönte a frissen belépőknek, hogy eredményesen zárták szakképzésüket, és arra kérte őket, hogy esküjükhöz híven szolgálják Zala mentő tűzvédelmét, valamint az itt élők biztonságát. Ehhez kitartást és jó egészséget kívánt. 

A hat új tűzoltó közül Teszlák Levente Richárd, Altdorfer Sebestyén Nándor, Kávásy Kristóf Miklós, Balogh Tamás és Kiss Brúnó tűzoltó őrmester Keszthelyen, míg Kiss Bálint tűzoltó őrmester Lentiben kezdi meg szolgálatát. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában