Vádemelés

2023.02.20. 12:13

Próbaidős rendőrhallgató és nőismerőse randalírozott Nagykanizsán

Próbaidős rendőrhallgató és nőismerőse randalírozott egy kanizsai szórakozóhelyen, a történtek miatt nemrég emeltek vádat ellenük.

Arany Gábor

A vármegyei főügyészségi sajtószóvivő, dr. Pirger Csaba közlése szerint a büntetőeljáráshoz vezető események 2021. október 30-án este egy Deák téri vendéglátóhely utcai melegedő helyiségében zajlottak. Itt töltötte idejét családtagjai körében egy kanizsai 37 éves nő és egy 24 éves fiatalember, utóbbi akkor próbaidős rendőrhallgató volt. A társaság kilenc óra után fizetni szeretett volna, ezért a pincérnő kivitte a számlát és a terminált az asztalhoz. Az ittas állapotban lévő 37 éves nő kötekedni kezdett a pincérrel, és el akarta érni, hogy hagyja ott a számlát, amíg szétosztják egymás között a fizetendő összeget. Erre a pincér nem volt hajlandó, ezért visszavitte a számlát, meg a terminált. Pár perc múlva újra az asztalhoz hívták. Az ittas vendég újabb szóváltást kezdeményezett, és kikapta a terminált a pincérnő kezéből, mire ő visszavette a készüléket, elindult vissza az üzletbe. A vendég utána ment, megtámadta a pincérnőt, belekapott a hajába, rángatta, ököllel ütötte a fején, szidalmazta. A vendéglátóhely több dolgozója igyekezett a kolléga segítségére sietni és elválasztani az ittas vendéget a pincérnőtől. Ekkor a 24 éves fiatalember is beavatkozott az összecsapásba. A megtámadott pincérnőnek segítő kolléganőt megragadta a nyakánál, eltolta a pár méterre lévő kapuig, nekiszorította és a fejét többször az ajtóba verte, miközben azt kiabálta, hogy ő rendőr. A fiatalembert végül az étterem egyik pincére fogta le, akivel szintén verekedni akart a magáról megfeledkezett vendég. Az összecsapásnak a rendőrjárőrök megjelenése vetett véget.

A történtek miatt a Nagykanizsai Járási Ügyészség garázdaság vétségével vádolta meg a két vendéget. (Arról nem sikerült információt kapnunk, hogy a fiatalember számára ezek után a próbaidő miként zárult.) 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában