Közlekedésrendészet

2023.02.15. 12:48

Összehangolt ellenőrzést végeztek a nagykanizsai rendőrök

A közlekedésbiztonság javítása érdekében ellenőrizték a járművezetőket.

Police.hu

Forrás: Police.hu

A közlekedési rendőrök 2023. február 13-án összehangolt ellenőrzést végeztek a Nagykanizsai Rendőrkapitányság illetékességi területén. Az elsődleges cél a közúti közlekedési balesetek megelőzése, valamint az ittas, vagy bódult állapotú, és a legnagyobb baleseti kockázatot jelentő szabályszegéseket elkövető járművezetők kiszűrése volt.

Az egyenruhások az ellenőrzés ideje alatt ittas járművezetés miatt egy sofőrrel szemben büntetőeljárást kezdeményeztek, egy másik esetben –szintén ittas járművezetés miatt- pedig közigazgatási bírságot szabtak ki, míg engedély nélküli járművezetés miatt kettő fővel szemben indult eljárás. A rendőrök biztonsági öv használatának elmulasztása miatt összesen tizenhárom esetben intézkedtek, és szabtak ki közigazgatási bírságot. Tizenkettő esetben egyéb közlekedési szabálysértések miatt kezdeményeztek eljárást vagy szabtak ki helyszíni bírságot.  

A Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság felhívja a járművezetők figyelmét, hogy minden esetben tartsák be a közlekedési szabályokat, egymásra odafigyelve közlekedjenek, saját maguk és a többi közlekedő biztonságának megőrzése érdekében! A közlekedők hasonló ellenőrzésekre az elkövetkezendő időszakban is számíthatnak.

… hogy mindenki hazaérjen!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában