Kiterjedt hálózat

2023.02.14. 13:56

26 kábítószer-kereskedőt fogtak el a rendőrök

Kábítószer-kereskedőket fogtak el a zalaegerszegi rendőrök, a nyomozók eddig 26 személyt állítottak elő, közülük nyolcat gyanúsítottak meg, négy letartóztatásáról már döntött is a bíróság. Az eddigi adatok alapján várhatóan még további személyekhez kopogtatnak be a nyomozók. Az ügy részleteiről kedden a városi rendőrkapitányságon tartottak tájékoztatót.

Arany Gábor

A lefoglalt eszközökkel Balogh Bence (b), Sznopek Veronika rendőr őrnagy, sajtószóvivő és Kapuvári Máté

Fotó: Arany Gábor / Zalai Hírlap

Mint Balogh Bence rendőr őrnagy, a bűnügyi osztály vezetője elmondta, 2022. június 22-én érkezett a kapitányságra névtelen bejelentés egy egerszegi kábítószer-kereskedőről. Az információ megalapozottságát a beszerzett információk megerősítették, mint kiderült, hálózatszerűen működött a drogok kereskedelme. 

Forrás: police.hu

Ennek felderítését követően 2023. február 10-én Zalaegerszegen és térségben, illetve Visegrádon több személyt előállítottak. Közülük ötöt meggyanúsítottak, négy letartóztatását kezdeményezték. E héten hétfőn és kedden további 12 személyt állítottak elő, akiket gyanúsítottként, illetve tanúként hallgattak ki. A házkutatások alkalmával nagyobb mennyiségű ecstasytabletta, amfetamin, valamint marihuána került elő, összesen 10-15 kilogramm, amelyek piaci értéke a 20 millió forintot is elérheti.

Néhány lefoglalt eszköz
Fotós: Arany Gábor / Zalai Hírlap

A vizsgálati osztály vezetője, Kapuvári Máté őrnagy arról számolt be, hogy a nyomozók elfogtak kedden két személyt Győrben és Budapesten is. Utóbbi helyen nagyobb mennyiségű drogot és az ezek előállításhoz szükséges eszközöket foglaltak le. Az előzetes szakvélemény szerint a lefoglalt anyagok kábítószerek, a hatóanyag-tartalom nagyságának meghatározása szakértői feladat lesz.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában