Figyeljünk idős szomszédainkra!

2023.01.07. 16:36

Szolgálaton kívüli polgárőr hívására mentették meg egy idős férfi életét

Szombat délelőtt 9 óra után Celldömölk-Izsákfa településre siettek a tűzoltók, a mentők és rendőrség szakemberei - írja a vaol.hu.

Vaol.hu

Illusztráció!

Forrás: Elekes Gergő

Bejelentés érkezett egy szolgálaton kívüli polgárőrtől, hogy az egyik lakóingatlan idős, egyedül élő tulajdonosát már egy napja nem látták, a haszonállatok éjszakára sem lettek elzárva és a kémény sem füstöl. Kopogásra, csengetésre, telefonhívásra nem reagál az ott lakó.

Klaudia, a Kráter Önkéntes Tűzoltó És Polgárőr Egyesület tagja és édesapja a kutyától nem mertek bemászni az ingatlanba. A polgárőr értesítette az egyesület elnökét is a történtekről. Míg Klaudia a 112-őt tárcsázta, addig Hadászi Zsolt, az egyesület elnöke a házban lakó rokonságának az értesítési elérhetőségét derítette ki. Az idős urat a földön hanyatt fekve találták meg az ablakon át behatoló tűzoltók. A férfi magánál volt, de elesett és nem tudott önerőből felkelni. Őt a mentők a Szombathelyi Markusovszky Kórházba szállították.

Kicsi odafigyeléssel életeket lehet megmenteni! - olvasható a Kráter Önkéntes Tűzoltó És Polgárőr Egyesület közösségi oldalán.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában