Segítséget sem nyújtott

2023.01.16. 15:00

Sose volt jogsija, de ittasan vezetett és balesetet okozott

Soha nem volt vezetői engedélye, mégis volán mögé ült és baleseteket okozott az a zalaapáti férfi, aki ellen minap emeltek vádat.

Arany Gábor

Az 1989-ben született férfit a bíróság engedély nélküli vezetés miatt 2022. február 11-én pénzbírság kiszabása mellett 12 hónapra eltiltotta a közúti járművezetéstől. Ez nem tartotta őt vissza, szeptember 23-án este a 76-os számú főúton állították meg Bagod térségében az általa vezetett járművet. Október 3-án délelőtt megint volán mögé ült, tehergépkocsival közlekedett Gelsén, és figyelmetlensége miatt nem adott elsőbbséget a Dózsa és Kossuth utca kereszteződésében egy kerékpáros nőnek, akit fellökött. A biciklis a földre zuhant, súlyosan megsérült, a kerékpárja tehergépkocsi alá került, emiatt a sofőr megállt, kiszállt, beszélt biciklissel, majd azzal az indokkal, hogy félreáll a járművel, elhajtott segítségnyújtás nélkül. A zalaapáti férfi öt nappal később, október 8-án hajnalban Galambokon robogott Zalakaros felé Suzuki Swift személygépkocsival, ám az Ady utca 2. szám előtt az erősen balra ívelő kanyarban letért az útról, áthajtott a bokrokon, jelzőtáblának ütközött, de csak pár házzal később állt meg. Meg akart fordulni, betolatott az egyik kapubejáróba, ekkor nekiütközött a kerítésnek, de ezzel sem törődve útnak indult. A Petőfi utcában járt, ahol a 27. szám előtti szakaszon áttért a bal oldali sávba, majd a padkára, végül villanyoszlopnak ütközött, amitől a kocsi bal első kereke kitörött. A férfi innen is elhajtott, majd pár házzal odébb a gépkocsiját leállította és gyalog távozott. A vizsgálat szerint közepes fokban volt ittas azon a hajnalon. A baleset után két héttel újra rendőri ellenőrzésbe futott, amikor Fiat Ducato tehergépkocsival Kilimán felől Gelse felé autózott.

A férfi őrizetbe, majd három hónapra letartóztatásba került.

A Zalaegerszegi Járási Ügyészség segítségnyújtás elmulasztása bűntette, közúti baleset gondatlan okozása, ittas járművezetés, valamint négyrendbeli járművezetés az eltiltás hatálya alatt vétsége miatt emelt vádat ellene, és büntetésként végrehajtásában felfüggesztett szabadságvesztés kiszabását indítványozta, közölte a vármegyei főügyészség sajtószóvivője, dr. Pirger Csaba.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában