Kegyetlen emberölés

2023.01.13. 15:01

Két embert gyanúsítanak az eszteregnyei gyilkossággal (videó, galéria)

Rövid időn belül elfogták az eszteregnyei emberölés gyanúsítottjait, a nyomozás részleteiről pénteken délelőtt a vármegyei rendőr-főkapitányságon tartottak sajtótájékoztatót.

Arany Gábor

Sznopek Veronika szóvivő és dr. Jandó Zoltán alezredes, a rendőr-főkapitányság bűnügyi osztályának kiemelt főnyomozója az egyik bűnjelet mutatja a sajtótájékoztatón

Fotó: Pezzetta Umberto

Mint beszámoltunk róla, egy szerb-magyar kettős állampolgárságú 65 éves férfit holtan találtak szerdán este Eszteregnyén, Petőfi utcai házában. Az előzményekhez tartozik, hogy a férfit volt élettársa hívta többször telefonon, de nem érte el napokon át. Ezért szerdán már az eszteregnyei férfi fiával együtt keresték fel, de nem tudtak bejutni hozzá, ezt követően este kilenc óra előtt nem sokkal értesítette a fiú a hatóságokat. A lakást a tűzoltók nyitották ki, és bent találtak rá a holttestre, ezt követően értesítették a rendőrséget.

A nyomozás által feltárt tényekről dr. Jandó Zoltán alezredes, a rendőr-főkapitányság bűnügyi osztályának kiemelt főnyomozója számolt be. E szerint az áldozat volt barátnőjének 36 éves veje, a Baranya megyei Garéről származó, de Nagykanizsán élő K. Szabolcs és annak új élettársa, a 18 éves letenyei Sz. Bianka volt az elkövető. Az eszteregnyei férfihez hétfőn késő délután látogattak el. A házra felszerelt biztonsági kamerát - amely egyébként nem működött -, elfordították, majd kicsalták a házából áldozatukat, és már az udvaron olyan durván bántalmazták, hogy eszméletét vesztette. Ez után bevonszolták a házba, ahol a magához térő férfiból próbálták kicsikarni, hol tartja értékeit. 

Az eddigi adatok szerint K. Szabolcs nagy méretű konyhakéssel többször megszúrta a szerencsétlen embert, aki ennek következtében elvérzett. A pár ez után bezárta a lakást, és magával vitt pénzt, mobiltelefont, laptopot, valamint egy 20 éves Ford Focus típusú autót. Utóbbit Baranya megyében 50 ezer forintért eladták egy bontóban. Ezután visszatértek Nagykanizsára, ott fogták el őket csütörtökön délután három óra tájt a kórház közelében egy gyalogos-átkelőhelyen. 

Előtérben a bűnjelek Fotós: Pezzetta Umberto

A fiatal nő vallomást tett a bűncselekményről, míg társa teljes tagadásban van.

Mint dr. Jandó Zoltán elmondta, a 12 órás helyszíni szemlén rögzítették a nyomokat, és közben elkezdődött a lehetséges elkövetők meghatározása. Így jutottak el a volt élettárs kiterjedt családjához, amelynek tagjait ellenőrizni kezdték, köztük K. Szabolcsot. A digitális adatok azt is elárulták, hogy a Ford Focus hétfő este Nagykanizsáról Pécsre ment. A pár innen szerdán busszal tért vissza Nagykanizsára.

Az első meghallgatásakor Sz. Bianka azt állította, hogy hétfőn este Nagykanizsán találkozott K. Szabolccsal, aki a szerb férfi autójával érkezett. Később már elismerte, hogy párja javaslatára mentek busszal hétfőn Eszteregnyére pénzt szerezni a szerb férfitől. Vallomása szerint K. Szabolcs már az udvaron bántalmazta áldozatukat. A lány elismerte, hogy bent járt a lakásban, de azt állítja, társa késelte meg a házigazdát, aminek ő nem volt szemtanúja. 

A nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel gyanúsított pár letartóztatását indítványozta a vármegyei főügyészség, közölte sajtószóvivőjük, dr. Pirger Csaba, erről szombaton dönt a nyomozási bíró.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában