Nyolc napon belül gyógyuló sérülést okozott

2023.01.10. 07:59

Ittasan, motorcsónakkal ütötte el ismerősét Vonyarcvashegyen

Ittasan vezette a motoros csónakot, balesetet okozott a harmincas éveiben járó férfi; ügyében nemsokára a bíróság dönthet.

Arany Gábor

Illusztráció

Forrás: pixabay.com

A vádemeléshez vezető események 2022. június 27-én délután fél négy körül történtek a Balatonon, a vonyarcvashegyi Szent Mihály-kápolna előtti strandszakasznál. Egy 1988-ban született szombathelyi férfi elektromos meghajtású motoros csónakot bérelt és harmadmagával indult útnak, noha előtte alkoholt fogyasztott. A járművel kis vízre, nádasba sodródtak, a csónak hajócsavarjára feltekeredett a hínár, ezért az egyik utas kilépett a vízbe, hogy a növényt leszedje és a csónakot kézzel segítse a helyes irányba. Eközben a csónak vezetője az ittasságából eredő figyelmetlensége miatt a motor irányváltóját előre- helyett hátramenetbe kapcsolta,  és rátolatott segítője lábára. A hajócsavar a férfi bal alsó lábszárának ütközött, megsértette, 10 centis vágott sebet okozott, ami nyolc napon belül gyógyulónak minősült. Mint kiderült, a motoros csónak vezetője a baleset bekövetkezésekor enyhe fokú alkoholos befolyásoltság alatt állt.
A megyei főügyészség sajtószóvivője, dr. Pirger Csaba közlése szerint a történtekre tekintettel a szombathelyi férfi ellen a Zalaegerszegi Járási Ügyészség vízi közlekedés gondatlan veszélyeztetése és ittas járművezetés miatt emelt vádat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában