Rövid időn belül

2023.01.13. 12:19

Elfogták az eszteregnyei emberölés gyanúsítottjait

Rövid időn belül elfogták az eszteregnyei emberölés gyanúsítottját, a nyomozás részleteiről pénteken a vármegyei rendőr-főkapitányságon tartottak sajtótájékoztatót.

Arany Gábor

A bűnjelek

Fotó: Pezzetta Umberto

Mint beszámoltunk róla, egy szerb-magyar kettős állampolgárságú 65 éves férfit holtan találtak szerdán este Eszteregnyén, Petőfi utcai házában. Az orvosszakértő elsődleges megállapítása szerint a férfi halálát idegenkezűség okozta. Információnk szerint a férfit volt élettársa kereste többször telefonon, de nem érte el napok óta. Ezért szerdán este már az eszteregnyei férfi fiával együtt keresték fel, de nem tudtak bejutni a házába, ezt követően értesítette a fiú a hatóságokat. A rendőrök a lakásba bejutva találtak rá a holttestre.

Sajtótájékoztató az eszteregnyei gyilkosságról. 
Fotós: Pezzetta Umberto

A nyomozás által feltárt tényekről dr. Jandó Zoltán alezredes, a rendőr-főkapitányság bűnügyi osztályának kiemelt főnyomozója számolt be. E szerint  az áldozat volt barátnőjének a 36 éves veje, a garéi K. Szabolcs és annak új élettársa, a 18 éves letenyei Sz. Bianka volt az elkövető. 

Az eszteregnyei férfihez hétfőn késő délután látogattak el. Kicsalták a házából, és már az udvaron olyan durván bántalmazták, hogy eszméletét veszítette. Ezután bevitték a házba, majd a magához térő áldozatukból próbálták kicsikarni, hol tartja értékeit. Az eddigi adatok szerint K. Szabolcs nagy méretű konyhakéssel többször megszúrta a szerencsétlen embert, aki ennek következtében elvérzett. A pár ezután bezárta a lakást, és magával vitt pénzt, mobiltelefont, laptopot, valamint egy 20 éves, Ford Focus típusú autót. Utóbbit Baranya megyében 50 ezer forintért eladták egy bontóban. Ezután visszatértek Nagykanizsára, itt fogták el őket csütörtökön délután három óra tájt a kórház közelében egy gyalogos-átkelőhelyen. A fiatal nő vallomást tett a bűncselekményről, míg társa teljes tagadásban van.

A nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel gyanúsított pár letartóztatását már indítványozta a főügyészség, erről szombaton dönt a nyomozási bíró.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!