Vádemelés

2023.01.26. 16:29

Balesetet okozott a keszthelyi férfi, másra akarta fogni

Balesetet okozott, rommá törte az autóját, majd a rendőrségre bejelentette, hogy ismerőse az engedélye nélkül elvitte a gépkocsiját; rövid időn belül kiderült a csalárdság, a férfi ellen vádat emeltek.

Arany Gábor

Az 1998-ban született keszthelyi férfi 2022. augusztus 28-án 23 óra körül Suzuki típusú személygépkocsival Zalaegerszeg és Nemessándorháza között közlekedett, utasként vele tartott három ismerőse is. Búcsúszentlászló előtt a 7363-as számú út 9. kilométerénél elvesztette uralmát a gépkocsi felett, megcsúszott vele, jobbra letért az útról, a vízelvezető árokban átfordult a tetőlemezén hossztengelye körül, majd visszafordult kerekeire. A baleset után a sofőrt egy ismerőse keszthelyi otthonába szállította, ahonnan a férfi a felelősségre vonás elkerülése érdekébeni hajnali négy előtt nem sokkal felhívta a rendőrséget, miszerint H. István nevű ismerőse a tudta és beleegyezése nélkül elvitte a Suzuki személygépkocsiját Keszthelyről, a Kárpát utca 23. szám elől.  

A bejelentést követően a férfi fél öt körül ismerősével a baleset helyszínére vitette magát, ahol a rendőrökön kívül ott volt két utasa, az egyikük H. István volt. A keszthelyi suzukis az intézkedő rendőrök kérdéseire eleinte tagadta a járművezetést, és többször elmondta, hogy H. István tulajdonította el az autóját és ő vezette. Ezt követően azonban az intézkedő rendőrök többszöri felszólítására és figyelmeztetésére végül beismerte, hogy a személygépkocsiját nem tulajdonította el senki, és azzal ő okozott balesetet.

A főügyészségi sajtószóvivő, dr. Pirger Csaba közlése szerint a keszthelyi férfi ellen Zalaegerszegi Járási Ügyészség hamis vád miatt emelt vádat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!