Vádemelés

2022.12.06. 12:00

Randipartnerétől lopta el bankkártyaadatait

Bankkártyák csalárd módon megszerzett adataival vásárolt a fiatal férfi, az ügyben nemrég született vádirat.

Arany Gábor

A történtek idején 31 éves szombathelyi férfi 2021 februárjában egy szombathelyi randevúja alkalmával megszerezte partnere bankkártyájának adatait. Kihasználta, hogy a nő kiment mosdóba, ekkor a táskájából kivette a plasztiklapot és lefényképezte mindkét oldalát. Az adatokat felhasználva később az interneten rendelt szolgáltatásokért fizetett. A módszert bevetette augusztus 16-án délután is, amikor Keszthelyen randevúzott, és sikerült megszerezni partnere bankkártyájának adatait. Pár órával később már internetes fizetésnél használta fel az adatokat. Másfél hónappal később, amikor Keszthelyen egy Kossuth utcai vendéglátóhelyen dolgozott, egy munkatársa bankkártyáját titokban kivette a táskájából, az adatokat papírra leírta, majd ezeket felhasználva pulóvert, pólót, óraszíjat vett magának az interneten.

A megyei főügyészségi sajtószóvivő, dr. Pirger Csaba közlése szerint a férfi ellen a Zalaegerszegi Járási Ügyészség információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntette miatt emelt vádat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!