Látni és látszani

2022.12.07. 11:00

Mikulás segítette a rendőrök munkáját

A Magyar Autóklub és a rendőrség által október közepén kezdett Látni és látszani kampány zárásaként december 6-án délután ellenőrzést tartottak Zalaegerszegen, az Alsóerdei úton.

Arany Gábor

Heinrich Róbert szaloncukrot a Mikulástól, alias Fodor Zsolttól, aki Lábodi Judit őrnagy mellett vett részt az kapott akcióban.

Fotó: Arany Gábor

Ez alkalommal a Mikulás is közreműködött, ajándékot adott azoknak, akiknél mindent rendben találtak. Abban az esetben pedig, ha valamilyen hiányosságot, mulasztást vettek észre a rendőrök, figyelmeztették a járművezetőt. Különleges lehetőségként rendelkezésre állt a biztonságiöv-szimulátor. Ezt pedig azok próbálhatták ki, akik elmulasztották használni autójukban ezt az életmentő eszközt.

A Mikulás is kipróbálta a biztonságiöv-szimulátort
Fotós: Arany Gábor

Horváth László alezredes, a megyei baleset-megelőzési bizottság titkára azt is elmondta, hogy délelőtt a 76-os főút nagykapornaki tetőhöz közeli szakaszán tartottak figyelemfelhívó akciót a 60 km/órás sebességkorlátozás betartása érdekében.

Ajándékot adott az autósoknak a Mikulás
Fotós: Arany Gábor

Kiss Ambrus, az Autóklub Nyugat-dunántúli Regionális Szervezet elnöke arról számolt be, hogy október közepétől fogadták műszaki állomásaikon az érdeklődőket a gépjárművek tél előtti átvizsgálására, de a vártnál kevesebben jelentkeztek. Emellett bekapcsolódtak a rendőrségi közlekedésbiztonsági ellenőrzésekbe, és szükség esetén a helyszínen segítettek a műszaki problémák megoldásában. A tapasztalataik nem túl jók, sok a hibás világítással közlekedő jármű, tette hozzá.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!