Gondatlanság

2022.12.08. 14:22

Letörte a sorompót a kisbucsai vasúti átjáróban

A zalaegerszegi rendőrök befejezték a vasúti közlekedés biztonságát veszélyeztető ügy vizsgálatát.

police.hu

Forrás: police.hu

Az ügy adatai szerint 2022. október 27-én 13 óra 50 perckor egy 56 éves budapesti férfi közlekedett tehergépkocsival a 76-os számú főúton, Nagykapornak irányából Zalaegerszeg felé. A sofőr a kisbucsai vasúti átjáróhoz érve, a fényjelző berendezés tilos jelzése ellenére keresztülhajtott az átjárón, és letörte a záródó csapórudat, majd megállás nélkül tovább hajtott - írja a police.hu.

A járművezető cselekménye a vasúti közlekedés biztonsága elleni bűncselekménynek minősül, ezért a rendőrök a terhére rótt vétség gondatlan elkövetése miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

A Zalaegerszegi Rendőrkapitányság az ügy vizsgálatát a napokban befejezte, és vádemelési javaslattal az illetékes ügyészségnek megküldte.  

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság a balesetek megelőzés érdekében az alábbiakra hívja fel a közlekedők figyelmét:

  • A vasúti átjárót csak fokozott óvatossággal szabad megközelíteni. Az átjáróban és közvetlenül előtte tilos előzni!
  • Csak folyamatosan, azaz megállás nélkül, legalább 5 kilométer per óra átlagsebességgel szabad áthaladni rajta!
  • Biztosított vasúti átjárón csak akkor szabad áthajtani, ha mindkét sorompó nyitva van, a fényjelző vagy hangjelző berendezés nem ad jelzést, illetve a fénysorompó vagy a félsorompóval kiegészített fénysorompó villogó fehér jelzést ad!
  • Ha a biztosítóberendezés nem működik, minden esetben meg kell állni az átjáró előtt! Csak azután szabad tovább haladni, ha meggyőződtünk róla, hogy nem jön vonat!
  • Fénysorompónál az jelzi az üzemzavart, ha egyik fény sem világít.
  • A tilos jelzés a gyalogosokra és a kerékpárosokra is vonatkozik, de még a megkülönböztető jelzést használó járművekre is!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában