Árokba hajtott

2022.12.01. 12:44

Ittasan, jogosítvány nélkül vezetett a szerda esti, Nemesapátiban történt balesetben vétkes sofőr

Árokba hajtott egy személyautóval közlekedő férfi a Zala megyei Nemesapátiban. A balesetben a jobb első ülésen utazó nő súlyosan megsérült.

police.hu

Forrás: police.hu

Egy 24 éves alsónemesapáti lakosú férfi közlekedett 2022. november 30-án 20 óra körül Nemesapáti Fő utcában, a Hegyalja utca irányába, amikor a jobb oldali vízelvezető árokba hajtott, majd egy villanyoszlopnak és egy beton hídfejnek ütközött, a gépkocsi pedig az oldalára borult. A balesetben a személyautó jobb első ülésén utazó 18 éves helyi nő súlyosan megsérült.

Forrás: police.hu

A helyszínen intézkedő rendőrök megállapították, hogy a balesetet okozó sofőr vezetői engedéllyel nem rendelkezik, továbbá felmerült a gyanú, hogy ittasan ült a volán mögé, amit a vele szemben alkalmazott alkoholteszter igazolt.

Forrás: police.hu

A járművezetőt további mintavétel céljából előállították a Zalaegerszegi Rendőrkapitányságra, és engedély nélküli vezetés szabálysértés elkövetése miatt szabálysértési őrizetbe vették. A férfi ellen az ittas vezetés miatt bűntetőeljárás indult – közölte a police.hu.

Forrás: police.hu

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság ezúton is felhívja a figyelmet arra, hogy a hatályba lépett szigorítás alapján 2021. május 14-től már eltiltási határozat nélkül is őrizetbe kerülhetnek azok a járművezetők, akik nem rendelkeznek vezetői engedéllyel.

Továbbá aki ittasan vagy kábítószer hatása alatt járművet vezet, elfogadhatatlan kockázatot vállal, és mások életét is veszélyezteti. Az alkoholfogyasztás már kis mennyiségben is olyan élettani hatásokat vált ki, amelyek nem teszik lehetővé a biztonságos járművezetést. A szeszesital fogyasztásának hatására csökken az észlelőképesség, tompulnak a reflexek, így jelentősen megnő a reakcióidő. A nagyobb mértékű alkoholfogyasztás következményei pedig egyenesen beláthatatlanok. Az ittas személy nem ura többé járművének.

A rendőrök felhívják a járművezetők figyelmét, hogy soha ne üljenek ittasan a volán mögé, valamint olyan járműbe sem, melyet ittas személy vezet! Ne engedjék meg családtagjaiknak, rokonaiknak, ismerőseiknek sem, hogy ittasan gépjárművet vezessenek!

...hogy mindenki hazaérjen!

Kapcsolódó cikkünk:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában