Vádemelés

2022.12.05. 11:57

Ellopták a pénzét a pacsai férfinak, megütötte a tolvajt

Megütötte a tolvajt a károsult, testi sértés miatt felelhet a bíróság előtt.

Arany Gábor

Illusztráció

Forrás: Pixabay.com

A nemrég vádemelésig jutott történet eseményei 2022. április 21-én délután kezdődtek Pacsán. Négy óra tájt egy nő kereste fel a 76 éves férfit a házában, hogy tojást kérjen tőle. A hívatlan látogató a konyhában kis ideig magára maradt, és élve az alkalommal a konyhaszekrényben tartott pénztárcából hatezer forintot elvett, majd rövid beszélgetés után távozott. A férfinak gyanús volt ez a viselkedés, ezért azonnal megnézte a pénztárcáját, és látta, hogy hiányzik hatezer forintja. Ez után személyesen és telefonon is követelte pénzét a látogatójától, aki végül beleegyezett, hogy a  Pacsa és Pacsatüttös közti földes útnál visszaadja a hatezer forintot. Ezután este hét óra körül találkoztak a megbeszélt helyen, ahol az előzmények miatt szóváltásba keveredtek, eközben a nő visszaadta pénzt az idős férfinak, aki ekkor ököllel a nő arcába csapott nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket okozva a tolvajnak.

A megyei főügyészségi sajtószóvivő, dr. Pirger Csaba közlése szerint a Zalaegerszegi Járási Ügyészség testi sértés bűntette miatt emelt vádat az idős férfi ellen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában