Vádat emeltek ellenük

2022.12.20. 15:29

Alkoholt és kábítószert is fogyasztottak, mielőtt a volánhoz ültek

Kábult állapotban ültek volán mögé azok a sofőrök, akik ellen nemrég emeltek vádat.

Arany Gábor

Illusztráció

Forrás: Pixabay.com

A megyei főügyészségi sajtószóvivő, dr. Pirger Csaba által ismertetett első történet főszereplőjét, egy 1972-ben született gősfai férfit 2016 szeptemberében az egerszegi bíróság ittas járművezetés miatt 250 ezer forint pénzbüntetésre ítélte, és másfél évre eltiltotta a közúti járművezetéstől.  Ezt követően a férfit a szombathelyi járásbíróság 2017 decemberében járművezetés tiltott átengedése miatt 250 ezer forintra büntette és 2 évre eltiltotta a közúti járművezetéstől. Ennek hatástalanságát mutatja, hogy 2022. április 22-én az egerszegi bíróság újabb törvénysértés, ittas járművezetés miatt marasztalta el 240 ezer forint pénzbüntetésre, és 2 évre eltiltotta a közúti járművezetéstől. Mindezek után a gősfai férfi 2022. október 8-án délután fél hat körül újra volán mögé ült, ráadásul ittas állapotban, és utasokat is szállított személyautójával, amikor Zalaegerszegen, az Andráshida utcában megállították rendőri ellenőrzésre. Az alkoholteszter szerint a férfi közepes fokban volt ittas.

Nem tartotta vissza az eltiltás azt az 1981-ben született,  személygépkocsit vezető zalaegerszegi férfit sem, akit 2022. november 9-én késő délelőtt állítottak meg ellenőrzésre a Várberki utcában. Mint kiderült, a bíróság 2022. augusztus 9-én két évre eltiltotta a közúti járművezetéstől, ráadásul az alkoholteszter szerint közepes fokban ittas is volt. Az egerszegi járási ügyészség mindkét esetben az eltiltás hatálya alatti járművezetés, valamint az ittas járművezetés miatt emelt vádat a sofőrök ellen.

A harmadik, szintén vádemelésig jutott történet főszereplője, egy negyvenéves pacsai férfi 2021. április 6-án délután fél négy körül érvényes vezetői engedély nélkül vezette személyautóját Nagykapornakon a 76-os főúton, utasként a jobb első ülésen ismerősét szállította. A gépkocsit Nagykapornakon a rendőrök ellenőrzésre állították volna meg, ám a sofőr nem állt meg. Elhajtott Orbányosfán át Zalaistvándra, ahol a Jókai Mór utca és a Petőfi Sándor utca kereszteződésében balesetet szenvedett. A sofőrnél a vizsgálat kábítószer fogyasztását igazolta. Az egerszegi járási ügyészség járművezetés bódult állapotban vétsége miatt emelt vádat a pacsai férfi ellen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában