Vádemelés

2022.11.30. 09:27

Újabb internetes átverés, háromszor fizetett előleget a vevő, mire rájött, hogy átverték

Számos alkalommal írtunk már az internetes kereskedelem veszélyeiről, az átverésekről. Karácsonyhoz közeledve biztosak lehetünk benne, hogy a csalárd árusok is aktívabbak lesznek.

Arany Gábor

Forrás: Illusztráció / Piqsels

Tanulságképpen itt egy újabb eset, amelyben nemrég született vádirat.

Előre lehet bocsátani, a túl kedvező ár és az előre kért fizetés mindig gyanút keltő. Történetünk főszereplője, egy 36 éves budapesti férfi Playstation 5 játékkonzolt árult nagyon kedvező áron az interneten 165 ezer forintért, noha neki ilyenje nem volt. Az áldozata 2021. szeptember 6-án jelentkezett a hirdetésre, és megállapodtak, miszerint 50 ezer forintot átutal a bankszámlájára, a többit a játékkonzol átvételekor személyesen fizeti meg. A csaló eladó azt ígérte, hogy Ausztriában veszi meg a játékkonzolt, és onnan visszatérve szeptember 10-én Budapesten, a Keleti Pályaudvaron adja át. ezek után az 50 ezer forintot megkapta, majd másnap újra ennyit kért és kapott, mert azt állította, hogy a konzol vételéhez legalább 100 ezer forint előlegre van szüksége. A férfi ez után nem tett semmit, de szeptember 10-én arról tájékoztatta a vevőt, hogy hazafelé tart vonattal az Ausztriában beszerzett játékkonzollal, és átadja, amint beérkezik. Ez alapján a vevő ismét átutalt 50 ezer forintot az eladónak, akit aztán hiába várt a vonatnál. Az ekkor már gyanakvó vásárlója megnyugtatására a csaló egy játékkonzolról készült fényképet küldött neki, és azt állította, hogy az eszközt már postára adta. Ezután a játékkonzol helyett a vásárló viszont a pénzét kérte, aminek visszafizetésével napokig hiteget áldozatát a csaló, ám a pénzt nem küldte el neki.

A megyei főügyészség sajtószóvivője, dr. Pirger Csaba közlése szerint a Zalaegerszegi Járási Ügyészség kisebb kárt okozó csalás vétsége miatt emelt vádat a játékkonzolt csalárdul hirdető férfi ellen. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában