Időseket károsítottak meg

2022.11.22. 10:20

Termékbemutatók átverésekkel

Egészségügyi termékek bemutatójával csalt ki pénzt az a csoport, amelynek tagjai ellen minap emeltek vádat.

MTI

Fotó: Shutterstock

A megyei főügyészségi sajtószóvivő, dr. Pirger Csaba közlése szerint a büntetőügyben elsőrendű vádlott, 1983-ban született pápai férfi 2016. április és 2016. november között az irányítása alatt álló csoport közreműködésével két kft. nevében az ország több városában szervezett egészségügyi felméréssel egybekötött árubemutatót és -értékesítést. Társai telefonon hívták a leendő vevőket, későbbi károsultakat, akiknek a felmérés mellett előadásokat is tartottak. Egyes esetekben nem csak terméket, hanem folyamatos szolgáltatást is kínáltak az ügyfeleknek. Ezek megvételéhez áldozataiknak az először közölt összeghez képest egyedinek tűnő jelentős kedvezményt ajánlottak, és lelki ráhatással bírták rá az egészségi állapotukról megtévesztett, megrémült embereket az ügyletek megkötésére. Történt ez csalárd módon, hiszen az eladók által végzett vizsgálatoknak semmilyen egészségügyi alapja nem volt. Ráadásul a kínált eszközök nem voltak alkalmasak az egészség javítására. Mindezek mellett a vevőknek az ügylet után nem volt módjuk igényeiket érvényesíteni, a vásárlástól jogszerűen elállóknak a vételárelőleget pedig egyszer sem fizették vissza. 

A pápai férfi 2017 februárjától új cég bevonásával folytatta tovább üzletelését, a termékbemutatókat, egyebek mellett Zalaegerszegen is tartottak ilyet. A szabályos működés látszatát keltő, egészségügyi szolgáltatásnak tűnő kereskedelmi tevékenység folytatásában ekkor már tucatnyian vettek részt, köztük olyan is, aki orvosként mutatkozott be a leendő vevőknek, de közülük egészségügyi végzettséggel kizárólag a másodrendű vádlott, egy 1955-ben született máriakálnoki férfi rendelkezett. A történtek miatt tizenhárom személy ellen emeltek vádat, a csoport 35 ügyfelét tévesztette meg, esetenként 60 ezertől 450 ezer forintig terjedő kárt okoztak.

A Zalaegerszegi Járási Ügyészség 35 rendbeli csalás bűntette miatt emelt vádat minap a csoport tagjai ellen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában