A készülék visszakerült a tulajdonosához

2022.11.29. 11:24

Részeg fiatal nő telefonját lopták el Nagykanizsán, a trió tagjai ellen nemrég emeltek vádat

Az eset 2021. július 19-én este nyolc körül történt Nagykanizsán, amikor egy 14 éves batyki fiú, valamint 19 éves kistolmácsi és 44 éves homokkomáromi társa figyelt fel az egyik Erzsébet téri vendéglátóhely teraszán ülő ittas fiatal nőre.

Arany Gábor

Forrás: Illusztráció / Pexels

A kamasz pénzt kért tőle, de nem kapott. Ezt követően a homokkomáromi férfi felvetette társainak, hogy “húzzák le” a nőt, aki közben elindult a Rozgonyi utca felé. Követték a lányt, a két idősebb figyelte a környéket, a lány mozgását, míg a kamasz feladata volt megszerezni az értékeit. Kiszemelt áldozatuk nyomában jártak, így jutottak el a Kinizsi utca elejéig, ahol a lány leült egy iroda lépcsőjére. Táskáját az ölében tartva elővette telefonját, de ittassága miatt elaludt, a készülék kiesett a kezéből. Ezt látva a kistolmácsi férfi odaszólt a kamasznak, hogy ott a telefon, mire a fiú felkapta a mobilt, és elfutott az Erzsébet tér irányába, nyomában a társaival. A téren a telefont a kistolmácsi férfi átvette, míg a trió legidősebb tagja számon kérte a fiút, hogy miért hagyta ott a lány táskáját. Ez után a csapat a városba járva összefutott egy ismerősükkel, akinek átadták a készüléket, mondván, kiesik a zsebből. A telefont az eredetéről mit sem tudó férfi a hátizsákjába tette; itt találták meg pár órával később a rendőrök, mert állampolgári bejelentés érkezett a trió tettéről, a készülék ily módon visszakerült a tulajdonosához.

A megyei főügyészségi sajtószóvivő, dr. Pirger Csaba közlése szerint a történtekre tekintettel a Zalaegerszegi Járási Ügyészség csoportosan elkövetett kifosztás bűntette miatt emelt vádat. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában