Letartóztatták

2022.11.14. 15:22

Rács mögé akar kerülni, ezért rongálta meg a telefonfülkét Nagykanizsán

Baltával támadta meg a telefonfülkét a 45 éves férfi, a következő 30 napban rács mögött töltheti idejét, mert a nyomozási bíró elrendelte a letartóztatását.

Arany Gábor

Illusztráció

Forrás: pixabay.com

A megyei főügyészség sajtószóvivője, dr. Pirger Csaba által ismertetett történet szerint a 45 éves, Bocskán élő magyar-román állampolgárságú férfi november 10-én este falujában a polgármesteri hivatal előtti telefonfülkét támadta meg, baltával mind a négy üvegét kiütötte. A történtekre tekintettel felfegyverkezve elkövetett garázdaság gyanújával indult ellene büntetőeljárás. Ebben kihallgatásakor a férfi elismerte a bűncselekmény elkövetését, és közölte, hasonlókra fogja ragadtatni magát, szétver, felgyújt valamit mindaddig, amíg kórházi kezelést nem kap az alkoholizmusára tekintettel. A férfit korábban már büntették lopásért, információs rendszer felhasználásával elkövetett csalásért, eljárás folyik ellene garázdaság, többrendbeli lopás, többrendbeli rongálás, illetve szeméremsértés miatt. Egyebek mellett azért is felelősségre vonják, mert volt felesége házának ablaküveget bedobta, villanyóráját összetörte.

A Nagykanizsa Járási Ügyészség Indítványozta a bejelentett lakóhellyel, állandó jövedelemmel nem rendelkező férfi letartóztatását tekintettel büntetett előéletére, de különösen arra, hogy folyamatban lévő büntetőeljárás alatt követte el az újabb bűncselekményét, és megalapozottan feltehető, hogy szabadlábra helyezése esetén hasonlókat követne el. Ezt alátámasztotta a férfi kijelentése is, aki a letartóztatását nem ellenezte,  és elmondta, alkoholizmusa miatt szeretné kezeltetni magát, míg védője enyhébb intézkedés, bűnügyi felügyelet elrendelését indítványozta.

A nyomozási bíró az ügyészi indítvánnyal egyező döntést hozott, tekintettel a bűnismétlés veszélyére, és elrendelte a 45 éves férfi letartóztatást december 12-ig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában