Elfogták őket

2022.10.17. 12:11

Több mint 100 tő és 29 kg szárítás alatt álló kannabiszt találtak Zalabérben

Kábítószer-ültetvényre bukkantak a rendőrök október 14-én, pénteken délután Zalabér és Zalaszentgrót között, a Horgos-hegyen.

Arany Gábor

Forrás: police.hu

A helyszíni szemlén 123 tő kendernövényt, valamint több mint 29 kg szárítás alatt lévő növényi részt foglaltak le. A rendőrök egy 41 éves fertőszentmiklósi férfit, valamint 57 éves kapuvári és 63 éves ebergőci társát férfit fogták el, akik a gyanú szerint három pincében és a hozzá tartozó területen termesztették és gondozták a növényeket.

Forrás: police.hu

A megyei rendőr-főkapitányság a három férfi ellen kábítószer-birtoklás gyanúja miatt indított eljárást, majd őrizetbe vételük mellett kezdeményezték előzetes letartóztatásukat, és az egerszegi járási ügyészség ezzel egyező indítványt tett. Erről hétfőn döntött az egerszegi járásbíróság nyomozási bírója, és a fertőszentmiklósi férfi bűnügyi felügyeletét elrendelte, azaz nem hagyhatja el a lakóhelyéül szolgáló ingatlant. Társaival szemben viszont az indítványt elutasította, nem tartotta szükségesnek esetükben a kényszerintézkedés elrendelését.

Forrás: police.hu
Forrás: police.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában