Október 26-án bukott le

2022.10.28. 14:42

Sorozatban lopott a galamboki férfi, elrendelték a letartóztatását

Sorozatban lopott a fiatal férfi, ebben az sem tartotta vissza, hogy több büntetőeljárás indult ellene. Legutóbb október 26-án dél tájt bukott le, ezt követően a rendőrök őrizetbe vették.

Arany Gábor

Forrás: Illusztráció / Shutterstock

A történtekről tájékoztatva a megyei főügyészség sajtószóvivője, dr. Pirger Csaba közölte, a 22 éves galamboki férfi aznap két társával együtt falujában egy külföldi tulajdonban lévő, de nem lakott házba tört be. Különféle műszaki cikkeket – fúrógépet, kompresszort – szedtek össze, ám végül zsákmány nélkül menekültek el, mert a kiérkező rendőrök megzavarták őket. Ezt megelőzően, október 10-én este a fiatal férfi a falu határában az üzemanyag-töltőállomást kereste fel, megtankolta kannáját, majd fizetés nélkül ment el. Október 23-án délután visszatért ide, és akkor is fizetés nélkül távozott üzemanyaggal megtöltött kannájával; összesen 24 ezer forint kárt okozott.

A fiatal férfit tavaly május-júniusban két hét alatt kétszer ítélte a bíróság összesen 250 óra közmunkára egyebek mellett garázdaság miatt. Jelenleg pedig több büntetőeljárás folyik ellen lopások, illetve garázdaság miatt is. Mindezek nem tartották vissza attól, hogy újabb bűncselekményeket kövessen el, és okkal feltételezhető, hogy ezekből tartja el magát, hiszen munkahellyel, jövedelemmel nem rendelkezik.

A Nagykanizsai Járási Ügyészség indítványozta a fiatal férfi letartóztatását különös tekintettel a bűnismétlés veszélyére. Az egerszegi járási bíróság nyomozási bírója ezt pénteken délelőtt el is rendelte 30 napra. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában